Deniz Emeklilik ve Hayat, en çok büyüyen 3 şirket arasında

Şirket, 2008 yılında 468 bin poliçe ve 43,4 milyon TL prim üretimiyle, hayat branşında yüzde 63, ferdi kaza branşında ise yüzde 350 büyüme sağladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - DenizBank'ın iştiraklerinden Deniz Emeklilik ve Hayat'ın, 2008 yılında en çok gelişme kaydeden 3 sigorta şirketi arasında yer aldığı bildirildi.

Konuyla ilgili yazılı açıklamada, Deniz Emeklilik ve Hayat'ın 2008 yılında 468 bin poliçe ve 43,4 milyon TL prim üretimiyle, hayat branşında yüzde 63, ferdi kaza branşında ise yüzde 350 büyüme sağladığı kaydedildi.

Verilen bilgiye göre, üretilen primlerle Deniz Emeklilik ve Hayat'ın hayat branşındaki pazar payı yüzde 1,47'den yüzde 2,16'ya, ferdi kaza branşındaki pazar payı ise yüzde 0,52'den yüzde 2,01'e yükseldi.

Açıklamada, şirketin, ferdi kaza branşında tüm hayat sigortası şirketleri arasında üçüncü sırada yer aldığı ifade edildi.

Deniz Emeklilik ve Hayat Genel Müdürü Deniz Yurtseven, konuya ilişkin değerlendirmesinde, 2008 yılında emeklilik şirketi için dönüşüm iznini alarak unvanlarını Deniz Emeklilik ve Hayat olarak değiştirdiklerini hatırlatarak, geçen yıl tüm bütçe ve stratejik hedeflerine eriştiklerini belirtti.

2009 yılının ortalarında emeklilik ürünlerinin satışına başlayacaklarını dile getiren Yurtseven, PTT ile kurdukları entegrasyon çerçevesinde, 1 dakikadan daha kısa bir süre içerisinde poliçe üretebildiklerini kaydetti.

Yurtseven, "PTT ile iyi bir işbirliği içerisindeyiz. 3 bin PTT personelini eğiterek, Türkiye'de 3 binden fazla noktada faaliyet gösteren PTT şubeleri kanalı ile postane sigortacılığında 7 bini aşkın poliçe sattık. Postane sigortacılığında büyümeye devam edeceğiz" dedi.