DenizBank'tan İZTO üyelerine kredi

"Sermaye Destek Kredisi" protokolü ile İZTO üyelerine aylık yüzde 1,33 faiz oranı ve 72 aya varan vade imkanı sağlanacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İZMİR - İzmir Ticaret Odası (İZTO) üyelerine aylık yüzde 1,33 faiz oranı ve 72 aya varan vade imkanı sağlayan "Sermaye Destek Kredisi" protokolü, İZTO Başkanı Ekrem Demirtaş ile DenizBank İşletme ve Tarım Bankacılığından sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Ertürk tarafından imzalandı.

İZTO'da düzenlenen imza töreninde konuşan Ekrem Demirtaş, İZTO olarak bugüne kadar 12 banka ile 16 protokol imzaladıklarını ve DenizBank ile uygulamada olan bir protokolü revize ettiklerini söyledi.

İZTO'nun yeni döneminde imzalanan ilk protokol olduğunu belirten Demirtaş, ekonomik kriz nedeniyle iç ve dış piyasada önemli ölçüde daralma olduğunu, üretimin düştüğünü, işsizliğin korkunç boyutlara ulaştığını ve kredi musluklarının kesildiğini ifade etti.

Ancak 2001 yılında yaşanan ekonomik krizden sonra Türk bankacılık sektörünün önemli derecede disipline olduğunu ve güçlendiğini kaydeden Demirtaş, krizin başlangıç dönemindekine göre şu anda bankaların iş alemine daha olumlu baktığını belirtti.

KOBİ'lere sermaye destek kredisi

DenizBank İşletme ve Tarım Bankacılığından sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Ertürk de, küçük ve orta ölçekli işletmelerin, gelişmiş ülke örnekleriyle karşılaştırıldığında ekonominin dinamolarının en önemlisi olduğunu, bu işletmelerin  finansal aracılara ulaşma ve bunlardan yararlanma oranlarının halen arzu edilen seviyelerde olmadığını söyledi.

DenizBank olarak üzerlerine düşeni yaptıklarını, bu önemli açığın farkına vararak, İZTO ile gerçekleştirdikleri işbirliğiyle oda üyesi işletmelere özel destek kredilerini sunduklarını anlatan Ertürk, "Bugün itibariyle DenizBank İşletme Bankacılığının ürün ve hizmetlerinden yararlanan işletme sayısı 400 bine ulaştı. Hedefimiz bu rakamı 500 bine yükseltmek" dedi.

Geçen yıl İZTO'nun 200 üyesine 13 milyon TL kredi sağladıklarını, bu yılki amaçlarının 50 milyon TL'ye ulaşmak olduğunu kaydeden Ertürk, 2009 yılının zor geçeceğini ve doğru projelere doğru krediler vererek bu sıkıntılı dönemden el birliğiyle çıkılmasını sağlanacağına inandıklarını söyledi.