Devler Gediz için yarışacak

Gediz Elektrik Dağıtım AŞ'nin özelleştirilme ihalesinin nihai pazarlık görüşmesi yarın yapılacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - İzmir ve Manisa illerinin elektriğini tedarik eden Gediz Elektrik Dağıtım AŞ'nin özelleştirilme ihalesinin nihai pazarlık görüşmesi yarın yapılacak. 2036 yılına kadar işletme hakkı devrinin söz konusu olacağı ihaleye 10 firma katılacak.
 
Akdeniz ve Boğaziçi Elektrik Dağıtım AŞ'nin (BEDAŞ) özelleştirilmesi ihalelerini geçtiğimiz günlerde gerçekleştiren Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, İzmir ve Manisa illerinin elektriğini tedarik eden Gediz Elektrik Dağıtım AŞ'nin 2036 yılına kadar işletme hakkı devri ihalesini de yarın yapacak.
 
İhaleye, Genpa Telekomünikasyon ve İletişim Hizmetleri Sanayi ve Ticaret AŞ, Park Holding AŞ, Enerjisa Elektrik Dağıtım AŞ, Torunlar Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ, Cengiz-Kolin-Limak Ortak Girişim Grubu, Elsan-Tümaş-Karaçay Ortak Girişim Grubu, Fernas İnşaat AŞ, Çalık Enerji Sanayi ve Ticaret AŞ, IC İçtaş İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ ve Zorlu Holding olmak üzere teklif veren 10 firma katılacak.
Yaklaşık 2,5 milyon abonesi ve 14 milyar 172 milyon kWh elektrik tüketimi olan Gediz Elektrik Dağıtım AŞ'nin, Türkiye'nin elektrik dağıtımında yüzde 8,1'lik payı bulunuyor.
 
Akdeniz ve BEDAŞ'a en yüksek teklifi Cengiz-Kolin-Limak vermişti
Akdeniz Elektrik Dağıtım AŞ'nin 12 Kasım'da yapılan özelleştrilmesi ihalesine Genpa Telekomünikasyon ve İletişim Hizmetleri Sanayi Ticaret AŞ, Alsim Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret AŞ, Cengiz-Kolin-Limak Ortak Girişim Grubu, Elsan-Tümaş-Karaçay Ortak Girişim Grubu katılmış, en yüksek teklifi 546 milyon dolarla Cengiz-Kolin-Limak Ortak Girişim Grubu vermişti.
BEDAŞ'ın 14 Aralık'taki özelleştirme ihalesine ise Torunlar Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ, Elsan-Tümaş-Karaçay Ortak Girişim Grubu, Park Holding AŞ, Aksa Elektrik Perakende Satış AŞ, Cengiz-Kolin-Limak Ortak Girişim Grubu, Çalık Enerji Sanayi ve Ticaret AŞ ve IC İçtaş İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ katılmış, en yüksek teklif 1 milyar 960 milyon dolar ile yine Cengiz-Kolin-Limak Ortak Girişim Grubundan gelmişti.