Devlet, 3 metro hattını üstlendi

Ulaştırma Bakanlığı 3 ildeki 3 ayrı projeyi üstlendi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Bakanlar Kurulu'nun bugün yayımlanan kararıyla Ankara'da AKM-Gar-Kızılay metro hattı, İstanbul'da Yenikapı-İncirli, İncirli–Sefaköy metro hattı ve Antalya'da Meydan-Havaalanı-EXPO Tramvay hattının proje ve yapım çalışmalarını Ulaştırma Bakanlığı üstlendi.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan konuya ilişkin Bakanlar Kurulu kararına göre, Bakanlar Kurulunca yapımına karar verilen şehir içi raylı ulaşım sistemi projeleri Ulaştırma Bakanlığı tarafından üstlenilecek.

Ulaştırma Bakanı Lütfü Elvan tarafından konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada Ankara'da yapılacak olan AKM-Gar-Kızılay metro hattının tümüyle yer altında projelendirildiği ve 3.3 kilometre ve üç istasyondan oluşacağı belirtildi. 

İstanbul’daki Yenikapı-İncirli  hattının tümüyle yer altında Metro standartları ile projelendirildiğinin altını çizen Elvan "7 km ve beş istasyondan oluşan söz konusu proje Hacıosman-Taksim-Yenikapı metro hattının  İncirliye  uzatılma projesidir. Yenikapı transfer merkezinde; Marmaray ve Yenikapı-Havalimanı raylı sistem hatlarıyla, İncirli transfer  merkezinde ise Bakırköy-Başakşehir, Bakırköy-Beylikdüzü ve İdo-Kirazlı raylı sistem hatlarıyla  entegre olacaktır. İncirli-Sefaköy hattıyla kesintisiz bağlanarak, Hacıosman-Beylükdüzü arasında aktarmasız bağlantı sağlanacaktır" dedi. 

Elvan, İncirli–Sefaköy Metro hattının 7.2 kilometre olacağını ve altı istasyondan oluşacağını belirtirken, Antalya'daki Meydan-Havaalanı-EXPO Tramvay hattı projesi ile kentin havaalanı ve EXPO 2016'ye kesintisiz bağlantısının sağlanacağını söyledi. 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir