Dinçer'e Britanya İmparatorluğu Nişanı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL- Akbank Yönetim Kurulu Başkanı ve Murahhas Üyesi Suzan Sabancı Dinçer'e Britanya ve Türkiye arasındaki ilişkilere yapmış olduğu katkılardan ötürü "Britanya İmparatorluğu Onursal Mükemmeliyet Önderliği Nişanı" verildi.

İngiltere Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamada, Birleşik Krallık Türkiye Büyükelçisi David Reddaway'ın, Kraliçe II. Elizabeth'in Britanya ve Türkiye arasındaki ilişkilere yapmış olduğu katkılardan ötürü Suzan Sabancı Dinçer'e "Britanya İmparatorluğu Onursal Mükemmeliyet Önderliği Nişanı" verdiği belirtildi.
Suzan Sabancı Dinçer'in Birleşik Krallık ve Türkiye ilişkilerine sıra dışı bir kişisel katkı sunduğunu vurgulayan Reddaway, "Türkiye'de ve Birleşik Krallık'ta ülkelerimiz arasındaki ilişkilerin teşviki için Sayın Sabancı ile birlikte çalışmış olan herkesin de kendisini bu seçkin onura layık görüldüğünden ötürü kutladığına eminim" ifadesini kullandı.
Suzan Sabancı Dinçer ise açıklamada yer alan değerlendirmesinde, Türkiye ve İngiltere'nin, Avrupa'nın iki karşıt köşesinde bulunduğunu ancak ortak değerlere dayanan uzun tarihleri sayesinde birçok uluslararası meselede aynı perspektifi paylaştıklarını kaydetti.
Özellikle Avrupa'nın kritik sorunlar ile karşı karşıya olduğu bir dönemde, birlikte bir dostluk ve ekonomik mutabakat ekseni oluşturulduğuna işaret eden Suzan Sabancı Dinçer, "Bu birlikteliğin bölgemizde güven ve istikrarın sağlanmasında önümüzdeki dönemde çok daha büyük etkisi olabileceğine inanıyorum. Bu çerçevede, Majesteleri Kraliçe II. Elizabeth'in ülkelerimiz arasındaki ilişkinin daha ileriye taşınması yolundaki gayretlerimi ödüle değer bulması benim için büyük bir onurdur" değerlendirmesinde bulundu.
Kral V. George tarafından 1917'de oluşturulan "Britanya İmparatorluğu Mükemmeliyet Önderliği Nişanı", Hükümet'in teklifi üzerine Kraliçe tarafından veriliyor.
 

Bu konularda ilginizi çekebilir