Diyarbakır'da 'Maden ve Doğal Taş' toplantısı

Kahyaoğlu, "Hedefimiz, 2023 yılında 23 milyar dolarlık ihracatı yakalamak" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

DİYARBAKIR - Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonunda yapılan "Maden ve Doğal Taş" toplantısına; Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Galip Ensarioğlu, İstanbul Maden İhracatçıları Birliği yönetim kurulu üyeleri, Diyarbakır ve Elazığ'daki mermer işletmecileri katıldı.

Toplantının açılışında konuşan İstanbul Maden İhracatçıları Birliği Başkanı Ali Kahyaoğlu, hedeflerinin, 2023 yılında 23 milyar dolarlık ihracat miktarını yakalamak olduğunu söyledi., Elazığ ve Diyarbakır'ın kendileri için önemli olduğunu belirtti. Kahyaoğlu, şöyle konuştu:

"Diyarbakır ve Elazığ bizim için vazgeçilmez. Yerel yöneticiler sektör temsilcilerinin yanında olduğu sürece daha iyi hale gelecektir. 2006 yılında 1 milyar 27 milyon dolarlık bir ihracat yaptık. Hedefimiz 2023 yılında 23 milyar dolarlık ihracat miktarını yakalamaktır. Bölge, doğal taş anlamında bitmez tükenmez bir deryadır. Bizde petrol yok, ama sonsuz maden ve doğal taş var. Şu anda dünyada bütün savaşlar petrol üzerine yapılıyor. Petrolün ömrü 50 yıldır. Ama 30 sene sonra ticari savaşlar, doğal taşların da bulunduğu madenler üzerinde yapılacaktır."

Kahyaoğlu, Kocaeli'nde mermerle ilgili borsa kurma çalışmalarına başladıklarını da belirtti.