Doğal taş sektörü, İtalya'da vitrine çıkıyor

Marmomacc Fuarı'nda Türkiye, 2 bin 57 metrekarelik holde 60 firmayla temsil edilecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İZMİR - İZFAŞ'ın yürüttüğü milli katılım organizasyonu kapsamında Türk doğal taş sektöründen 60 firma, İtalya'nın Verona kentinde düzenlenecek "Marmomacc Uluslararası Taş Tasarım ve Teknoloji Fuarı"na katılıyor.

İZFAŞ Genel Müdürü Doğan İşleyen, yaptığı yazılı açıklamada, sektöründe dünyanın en önemli fuarları arasında gösterilen Marmomacc Fuarı'nda Türkiye'nin 2 bin 57 metrekarelik holde 60 firmayla temsil edileceğini bildirdi.

Dış Ticaret Müsteşarlığı ve KOSGEB'in teşvikleriyle destek verdiği milli katılım organizasyonuna, mermer ve doğal taş üreticilerinin yanı sıra makine ve yan sanayi firmalarının da katıldığını ifade eden İşleyen, şunları kaydetti:

"2-5 Ekim günleri arasında düzenlenecek fuar, alanında dünyanın en önemli organizasyonu olarak kabul ediliyor. Bin 400'e yakın firmanın katıldığı fuara 60 ülkeden katılımcı, 100 ülkeden ziyaretçi bekleniyor. İzmir'de organize ettiğimiz MARBLE Fuarı'nın da etkisiyle Marmomacc'ın ticari bağlantılar yönünden eski gücünde olmadığını görüyoruz. Bu nedenle Verona artık ticari değil, tasarım açısından daha önemli bir merkez olma noktasında ilerliyor."