Doğalgaz indirimi tüketiciye yansıyacak mı?

Enerji Bakanı Taner Yıldız, Rus gazındaki yüzde 10.25'lik indiriminin değerinin 1 milyar dolar olduğunu açıkladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Enerji Bakanı Taner Yıldız, BOTAŞ ile Gazprom arasında 1 Ocak'tan itibaren geçerli olan yüzde 10.25'lik doğalgaz fiyat indiriminin değerinin 1 milyar dolar olduğunu açıkladı.

Rusya'nın yüzde 6 indirimi ile başlayan fiyat müzakerelerinde yüzde 10.25'lik indirim üzerinde mutabakat sağlanmıştı. Yıldız, katıldığı bir enerji toplantısında yaptığı konuşmada, "Rusya ile ulaşılan mutabakat çerçevesinde yüzde 10.25'lik indirimin mali değeri 1 milyar dolar" dedi.

İndirimin doğalgaz fiyatlarına ileride yansıyacağını belirten Yıldız, Türkiye'nin AB ülkeleri arasında en ucuz doğalgaz, sanayi ve meskende ise en ucuz elektrik kullanan ilk beş ülke arasında olduğunu kaydetti.

TANAP ile Azerbaycan'dan alınacak gazın Rus gazından daha pahalı olup olmayacağı sorusuna Yıldız, "Azeri gazı daha uygun fiyatla giriyor. Yeni bir proje olmasına rağmen bu gerçek değişmemiştir" dedi.

Türkiye'nin 2018 yılı Haziran ayından itibaren 6 milyar metreküpü doğalgaz alacağı projenin temeli dün Kars'ta Türkiye, Azerbaycan ve Gürcistan cumhurbaşkanlarının katılımıyla atıldı.