Doğan Yayın, muhtelif işbirliği olanaklarını araştırıyor

Şirket, süreçte yer alabilecek danışman kuruluşların tespit edilmesi amacıyla çalışmalara başlanmasına karar verdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Doğan Yayın Holding'de, muhtelif işbirliği olanaklarının araştırılması ve bu süreçte yer alabilecek danışman kuruluşların tespit edilmesi amacıyla çalışmalara başlanılmasına karar verildi.

Doğan Holding'den KAP'a yapılan açıklamada şöyle denildi: "Bağlı ortaklığımız Doğan Yayın Holding A.Ş.'nin, yeniden yapılandırılmasına yönelik olarak, Doğan Yayın Holding A.Ş.'ye yeni ortaklar alınması ve/veya Doğan Yayın Holding A.Ş.'nin iştiraklerindeki ortaklık paylarının tamamen veya kısmen satılması, hisse değişimi veya stratejik ortaklıklar kurulması da dahil olmak üzere, muhtelif işbirliği olanaklarının araştırılması ve bu süreçte yer alabilecek danışman kuruluşların tespit edilmesi amacıyla çalışmalara başlanılmasına karar verilmiştir."

Alp Görsel İletişim hakıkındaki dava süreci

Ayrıca Doğan Yayın Holding A.Ş, doğrudan bağlı ortaklığı Doğan TV Holding A.Ş. ile dolaylı bağlı ortaklığı Alp Görsel İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından İstanbul 1. Vergi Mahkemesi nezdinde yürütmenin durdurulması talebiyle açılan davada, Mahkeme'nin almış olduğu ara kararda, yürütmenin durdurulması talebinin kabul edilmediğinin dolaylı olarak öğrenildiğini bildirdi.

Doğan Yayın Holding'in Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlanan yazısında, şirketin doğrudan bağlı ortaklığı Doğan TV Holding A.Ş. ile dolaylı bağlı ortaklığı Alp Görsel İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından İstanbul 1. Vergi Mahkemesi nezdinde yürütmenin durdurulması talebiyle açılan davada, Mahkeme'nin almış olduğu ara kararda, yürütmenin durdurulması talebinin kabul edilmediğinin dolaylı olarak öğrenildiği belirtildi.

Bu kararın, ara karar niteliğinde olduğu, 1. Vergi Mahkemesi nezdindeki dava sürecinin halen devam ettiği ifade edilen açıklamada, mahkemenin almış olduğu bu karara karşı yasal itiraz hakkının süresi içerisinde kullanılacağı duyuruldu.