Doğuş Grubu, 2010 model çekicileri Konya'da tanıttı

Çevre dostu olarak nitelendirilen ERG sistemli Euro 4 motorlu çekicilerin tanıtımı, Konya Ağır Vasıta Tesisleri'nde yapıldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

KONYA - Scania Satış Şefi Azmi Çomak, 2010 model yeni Euro 4 motorlu araçlarında ERG (Egzoz Gazı Dönüşümü) sistemine ağırlık veren Scanıa'nın, karmaşık olmayan ve dışardan katkıya ihtiyaç duymadan mevcut teknolojiyi geliştirerek çevreye daha duyarlı bir motor sunmayı hedeflediğini belirtti.

Çevre dostu olarak nitelendirilen ve katkı maddesine gerek duymadan çalışan ERG sistemli Euro 4 motorlu çekicilerin tanıtımı, Konya Ağır Vasıta Tesisleri'nde yapıldı.

Scania Satış Şefi Azmi Çomak, yeni teknolojiyle donatılan araçları "çevre dostu" olarak niteleyerek, "Bu yeni motor seçenekleriyle donatılan araçlar, müşterilerimizin istek ve beklentileriyle şekillenmiştir. Scania Euro normlarına uygun, performans ve maliyet açısından en uygun çözümü bulma yolunda sahip olduğu teknolojiyi geliştirirken müşterilerinin alışkanlıklarından ödün vermeden yeni teknolojilere adapte olmasını sağlamaktadır" dedi.

Scania'nın ERG sisteminde emisyonlara yanma odasında müdahale edildiğini ifade eden Çomak, hiçbir katkı maddesine gerek duyulmayan ERG sisteminde, şoförlerin herhangi bir akaryakıt istasyonunundan alabilecekleri standart dizel yakıtla yollarına devam edebileceğini anlattı.

Çomak, Scania'nın ürün gamında, 230 beygir gücünden 480 beygir gücüne kadar ERG sistemli Euro 4 motorlu farklı dingil konfigürasyonunda araçlar sunduğunu belirterek, "2010 model yeni Euro 4 motorlu araçlarında ERG sistemine ağırlık veren SCANIA, çevreye daha duyarlı bir motor sunmayı hedefliyor. ERG sisteminde şasiye monte edilmiş bir ekipman olmadığından yakıt deposu hacminden kaybedilmemektedir. ERG sistemi sadedir, ilave Ad-Blue deposu, pompası, susturucusu yoktur ve arızalanma ihtimali de düşüktür" diye konuştu.