Doğuş Grubu'ndan marina anlaşması

Doğuş Grubu Hırvatistan'da marina yatırımı için ortaklık anlaşması imzaladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

İSTANBUL - Doğuş Grubunun, marinacılık alanında yaptığı yatırımlarını, bu alanda bölgesel güç olma hedefi doğrultusunda hızla artırdığı belirtilerek, yurt dışındaki ilk proje için ABD'li Island Global Yachting (IGY) ve Hırvat Nautical Center Prgin (NCP) şirketleriyle ortaklık anlaşması imzalandığı duyuruldu.

Doğuş Grubundan yapılan açıklamada, marinacılıkta Türkiye'nin en büyük yatırımcılarından biri haline gelen Doğuş Grubunun, bu alanda bölgesel oyuncu olma hedefi doğrultusunda ilk adımını Hırvatistan'da attığı vurgulandı.

İmzalanan ortaklık anlaşması ile Doğuş Grubunun, Sibenik'te bulunan Mandalina Marina&Yacht Club'ın hem hissedarı hem de geliştirici ve işletmeci ortağı olduğu belirtilen açıklamada, Doğuş Grubunun, bu projede lüks marina yatırımlarında dünyanın önde gelen şirketlerinden ABD kökenli IGY ve Hırvatistan'ın önde gelen yatçılık ve denizcilik şirketlerinden NCP ile ortak hareket edeceği ifade edildi.

Açıklamada, Doğuş Grubunun, Sibenik'te yer alan Mandalina Marina&Yacht Club'daki mevcut marinanın otel ve alışveriş sahaları ile geliştirilmesi ve bunun yanı sıra 30 metre üzerindeki mega yatların demirleyebileceği ''mega yat marinası''nın yapım ve inşaatını üstlendiğine işaret edilerek, bu yapım ve inşaat çalışmalarının Doğuş İnşaat tarafından gerçekleştirileceği bildirildi.

Mandalina Marina&Yacht Club'daki mevcut marinaya ortak olan, bunun yanı sıra IGY ve NCP şirketleriyle yaptığı işbirliği ile marina alanında biri 4 yıldızlı biri ise 5 yıldızlı olmak üzere iki otel ve bir alışveriş sahasının yapımını üstlenen Doğuş Grubunun, projenin toplam 75 milyon avronun üzerindeki yatırım tutarının yaklaşık üçte birini karşılayacağı kaydedildi.

Mandalina Marina&Yacht Club'ın işletmesi ise IGY ile Doğuş Grubunun ortaklığında yürütülecek.

Doğuş Holding CEO'su Hüsnü Akhan, konuya ilişkin şu değerlendirmeyi yaptı:

''Hırvatistan marinacılık ve yatçılık alanında dünyanın en hareketli pazarı. Akdeniz havzasında giderek etkinliğini artıran, bu alanda hem deneyim hem de potansiyel açısından çok kuvvetli bir oyuncu. Bir yandan bu ülkenin bu alandaki önde gelen yatırımcı ve hizmet sağlayıcılarından NCP ile, diğer taraftan lüks marinacılıkta liderliğini kanıtlamış ABD'li IGY ile ortaklığımız, D-Marin ile Türkiye'de ulaştığımız başarılı noktanın, uluslararası alanda da tescili anlamına geliyor. Doğuş Grubu olarak, marinacılıkta bölgesel oyuncu olma iddia ve hedefimizde kararlılıkla ilerlemekteyiz.''