Doğuş'un büyüme hedefi yüzde 16

Türkiye'nin CEO'ları konuşuyor" dizimizin bugünkü konuğu Doğuş Grubu CEO'su Hüsnü Aktan, Türkiye'nin bu yıl yüzde 1 büyüyeceğini tahmin ediyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

Dilek GÜNGÖR

İSTANBUL - "Türkiye'nin CEO'ları konuşuyor" dizimizin bugünkü konuğu 2001 krizinden olumsuz etkilenmesine rağmen iyi yönetim becerisiyle zirveye tırmanan Doğuş Grubu'nun CEO'su Hüsnü Akhan. Akhan, krizin "yavaşlayan ekonomik büyüme, maliyetleri artan finansman imkanları" üzerinden Türkiye'yi etkileyeceği görüşünde. Geçen yıl yüzde 23 düzeyinde bir büyüme gerçekleştirdiklerine dikkat çeken Akhan, kriz ortamındaki büyümeleri için ise hedeflerinin yüzde 16 olduğunu açıkladı.

Dolar kuru tahmini 1.50 TL

Akhan'ın Türkiye'nin büyümesi için öngördüğü düzey ise yüzde 1. Merkez Bankası kökenli olan Akhan, 2009 sonu itibariyle dolar kurunun 1.50 TL, reel faizin yüzde 8-9, enflasyonun ise yüzde 7-8 düzeyinde olacağı tahmininde bulunuyor. Akhan bu yorumları yaparken de, "Kısa vadeli daha iyimser dönemler olabilir. Ancak genel kriz ortamının ve temkinli beklentilerin 2009 yılının tamamına hakim olacağını tahmin ediyoruz" diye konuşuyor.

Yerel seçimler gevşeme getirebilir

Yerel seçimler nedeniyle maliye politikalarının gevşeyebileceği uyarısı yapan Akhan, "Bunun etkisinin ancak yılın sonuna doğru ya da 2010'un ilk yarısında görüleceğini tahmin ediyoruz" diyor. Yılın ilk üç ayında artan işsizliğin, azalan talebin ve ertelenen yatırımların önemli yer tutacağını belirten Akhan, IMF ile yapılacak anlaşma için de "IMF, dış borçlanmada risk priminin artmasını önler" dedi.

Haberin ayrıntıları bugünkü DÜNYA Gazetesi'nde