”Dolarda 1.70-1.80 aralığı ihracatçılar için uygun”

Bakan Çağlayan, finans ve reel sektör temsilcileriyle görüştü

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

İSTANBUL - Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü Ölçüler ve Ayar Laboratuvarı binasında bankacılık ve reel sektör üyeleriyle basına kapalı gerçekleştirilen toplantıda bir araya geldi.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, toplantının bitişinde gazetecilere yaptığı açıklamada, Bakan Çağlayan'ın, TİM, TÜSİAD, TOBB, MÜSİAD ve TUSKON'u, bugünkü ekonomik gelişmelerle ilgili bilgi almak için bir araya getirdiğini söyledi.

Büyükekşi, kendilerinin de fikirlerini söylediğini, özellikle bugünkü ortamda finans kesimi ile reel sektör arasında olabilecek gelişmeler hakkında bilgi verdiklerini ifade etti. Büyükekşi, geçtiğimiz ay TİM'in ihracatçılar için 1 milyar dolar KOSGEB kaynaklı bir kredi talebi olduğunu, bu 1 milyar doların 1 ay kadar kısa bir sürede verildiğini belirtti. Büyükekşi, bu kredinin verilmesinin 2 Mart'ta uygulamaya geçildiğini hatırlattı.

"Doları konuştunuz mu?" sorusu üzerine Büyükekşi, "Bugünkü rakam zaten olması gereken rakam. 1,7000-1,8000 arasındaki bandın, ihracatçılar için uygun bir aralık olduğunu düşünüyoruz" dedi.

Büyükekşi, bir başka soru üzerine, sanayi üretim endeksinde yüzde 25-30 arası bir düşüş trendi olacağını daha önceden öngördüklerini söyledi.

Finans kesimiyle ne konuştuklarının sorulması üzerine Büyükekşi, kredi garanti fonunun tekrar gündeme getirilmesinin gerekliliğini söylediklerini, finans kesiminin de kredi garanti fonunu desteklediğini belirtti.