Doların ateşi söndü, borsada tepki alımı geldi

Endeks günü yüzde 2.5 artışla 24.439'dan kapattı; dolar 1.67'li seviyelere geri geldi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

İSTANBUL - Hafta içerisinde ve özellikle dün yaşanan sert satışların ardından piyasalarda toparlanma çabası etkili oldu. Dün 1.71 liraya çıkan dolar, yurtiçi piyasada bugün 1.67 seviyelerine çekildi. İMKB'de ise ikinci seansta yukarı yönlü seyir bir miktar daha hızlandı. Endeks, 595 puan ve yüzde 2.5 değer artışla 24.439 puandan kapandı.

ABD Başkanı Obama'nın konutların ipotek borçlarından dolayı icra yoluyla satılmasını önlemek için 275 milyar dolarlık kaynak ayrılacağını açıklaması, dün ABD piyasasına nefes aldırdı. Yurtdışındaki toparlanma hamlesiyle güne artıda başlayan endeks, ilk denemede zayıf görüntü çizdi. Günün ikinci yarısında yurtdışındaki tepki alımlarının biraz daha belirginleşmesi İMKB'nin de 24.500 bölgesine çıkmasını sağladı. En yüksek 24.527 puanı test ederken, gün sonunda 1 milyar liralık işlem hacmi oluştu.

Dolarda gevşeme yaşandı

Dün 1.71 seviyelerini gören dolar yeni güne daha sakin başladı. Yurtdışı piyasalardaki kayıp telafi etme çabaları doların gevşemesinde etkili oldu. Dolar gün sonuna doğru 1.6750 lira seviyesinde indi.

Alıcılı seyrin devam ettiği tahvil-bonoda ise 3 Kasım 2010 vadeli gösterge tahvilde bileşik faiz yüzde 15.2 bandına geriledi. Yurtdışındaki gelişmeleri takip eden para piyasasında ise gözler bir yandan da TCMB faiz toplantısında. Piyasada ağırlıklı görüş 50 baz puan faiz indirimi olacağı yönünde.