Dünyada 'En iyi CEO' adayı gösterildi

Türk Telekom’daki görev değişiklikleri sırasında görevine son verilen TTNET Genel Müdürü Abdullah Orkun Kaya “World Communications Awards”da Dünyanın En İyi Telekom Sektörü CEO’luğuna aday gösterildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Kemalettin Bulamacı

İSTANBUL - Telekomünikasyon endüstrisinin önemli yayın organlarından totaltelecom tarafından her yıl düzenlenen 'Mobil Haberleşme Ödülleri – World Communications Awards' finalistleri açıklandı. TTNET eski genel müdürü Abdullah Orkun Kaya, dev telekom şirketlerinin CEO’larıyla beraber 'En İyi CEO' dalında aday gösterildi.

2009 yılında Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv bu ödülü kazanarak, YILIN CEO’su seçilmişti. TTNET eski Genel Müdürü Abdullah Orkun Kaya EN İYİ CEO ödülünü alabilmek için şu CEO’larla yarışacak:

NTT Communications CEO’su Akira ARIMA
PT Telkomsel CEO’su Alex J. SINAGA
Globe Telecom CEO’su Ernest L. CU
T-Mobile US CEO’su John LEGERE
Softbank CEO’su Masayoshi SON
Philippine Long Distance Telephone Company CEO’su Napoleon L. NAZARENO
AT T CEO’su Randall STEPHENSON
Vodafone CEO’su Vittorio COLAO
Ooredoo Global Services CEO’su Yousuf Abdulla Al-Kübaisi

Abdullah Orkun Kaya Kimdir?

Bilkent Üniversitesi İşletme Bölümü’nden 1998 yılında mezun olan Kaya, iş hayatına Sermaye Piyasası Kurulu’nda (SPK) başladı. SPK’da 6 yıl görev yaptıktan sonra, 2006 yılında ABD’de Massachusetts Institute of Technology’de (MIT) işletme alanında yüksek lisans (MBA) yaptı ve ardından Londra’da Merrill Lynch’te çalışmaya başladı. Bankanın Borçlanma Araçları ve Stratejik Çözümler bölümlerinde görev alan Kaya, Nisan 2008’de Sermaye Piyasaları ve Yatırımcı İlişkileri Direktörü olarak Türk Telekom Grubu’na katıldı. TTNET Finanstan Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevini yürütürken, Tahsin YILMAZ’ın Türk Telekom Genel Müdürlüğü’ne atanmasınının ardından 2012 Kasım ayında TTNET Genel Müdürlüğü’ne getirildi. Abdullah Orkun Kaya, Türk Telekom’daki yeniden yapılanmalar kapsamından Eylül 2014’te Genel Müdürlük görevinden alındı.  

Turkcell de en iyi operatörlüğe aday

Abdullah Orkun Kaya’nın yanında Türkiye’den Turkcell de EN İYİ OPERATÖR kategorisinde finalistler arasında yer aldı.  Turkcell DÜNYANIN EN İYİ OPERATÖRÜ seçilebilmek için EE, Globe Telecom, Idea Cellular, Ooredo, Smart Communications ve Vodafone Qatar ile yarışacak.

Turkcell’in RoamAssist ve ONETurkcell projeleri de finalist projeler arasında yer aldı. Roam Assit EN İYİ TÜKETİCİ SERVİSİ, ONETurkcell de EN İYİ DİJİTAL DENEYİM kategorilerinde ödül için yarışacak.

Totaltelecom Mobil Haberleşme Ödülleri 2 Aralık gecesi Londra’da düzenlenen törende açıklanacak.

Güncelleme: Abdullah Orkun Kaya, 15 Eylül’de görevinden ayrılmış olmasına rağmen, Totaltelecom aday listelerinin daha önceden belirlenmiş olduğunu, bu sebeple aday isminin görevinden ayrılmış olmasına rağmen listeden çıkartılamayacağı kuralını uyguluyor.  Kaya YILIN CEO’su seçilirse, ESKİ TTNET GENEL MÜDÜRÜ olarak ödülünü alacak.

Bu konularda ilginizi çekebilir