Dünyanın ekonomi haritası İstanbul'da çizilecek

Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Avrasya konulu Dünya Ekonomik Forumu 4-6 Haziran 2012 tarihlerinde İstanbul'da düzenlenecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Avrasya konulu Dünya Ekonomik Forumu 4-6 Haziran 2012 tarihlerinde İstanbul'da düzenlenecek. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile ortak ev sahipliğinde düzenlenecek toplantıda, Avrupa, Orta Doğu, Kuzey Afrika, Orta Asya bölgeleri ve bu bölgeler arasındaki ilişkiler ele alınacak.

"Reform İçin Yol Haritaları, Kapsamlı Büyümeye Giden Yollar" temalı toplantıda, Dünya Ekonomik Forumu, büyüme ve insani gelişme için ortaklıkları teşvik etmek üzere Avrupa, Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Orta Asya'dan gelen 1000 hükümet, iş dünyası, medya ve sivil toplum liderini bir araya getirecek. Katılımcılar, küresel ekonomik daralmanın ışığında hükümetlerin ve iş dünyası liderlerinin bu bölgelerde inovasyonu ve ekonomik çevikliği harekete geçirecek yeni modelleri nasıl tasarlayıp uygulamaya koyabilecekleri  sorularına yanıt arayacak.

Açıklamaya göre, bu etkinlik Dünya Ekonomik Forumu'nun 42 yıllık geçmişinde ilk defa, birden fazla bölgeye odaklandığı bir etkinlik olma özelliği taşıyor. Toplantının eş başkanları Brezilya'dan EMBRAER Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Frederico Curado, Kuveyt'ten National Bank of Kuwait Grup Üst Yöneticisi (CEO) İbrahim S. Dabdoub, Danimarka'dan Vestas Wind Systems Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Ditlev Engel, ABD'den The Coca-Cola Company Yönetim Kurulu Başkanı ve Üst Yöneticisi Muhtar A. Kent, Rusya Federasyonu'ndan VTB Bank Başkanı ve Üst Yöneticisi Andrey L. Kostin, İtalya'dan Eni Başkanı Giuseppe Recchi ile Türkiye'den Hacı Ömer Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Murahhas Azası Güler Sabancı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Dünya Ekonomik Forumu Direktörü ve Avrupa Başkanı Stephen Kinnock, küresel değişimin hızı ve karmaşıklığının son yıllarda hiç görülmedik bir boyuta ulaştığına dikkat çekerek, "Hükümet, din, iş dünyası ve sivil toplum liderleri gelecek nesiller için dünyanın iyileştirilmesinde zorlu mücadelelerle karşı karşıya. Avrupa, Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Orta Asya ülkeleri bu bakımdan kilit rol oynuyor" değerlendirmesinde bulundu.

(AA)
 

Bu konularda ilginizi çekebilir