Duş teknesi satın alacaklar

Türkiye’den duş teknesi, küvet çeşitleri, tuvalet taşı, lavabo ithal edecek olan Birleşik Arap Emirlikleri' ndeki firma, tedarikçilerle iletişime geçmek istiyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Birleşik Arap Emirliği , 2015 yılında 368,1 milyar dolarlık nominal GSMH’sı ile Orta doğu ve Körfez ülkeleri içinde Suudi Arabistan ve İran’dan sonra en büyük üçüncü ekonomiye sahiptir. Satın alma gücü paritesine göre 73.600 dolar kişi başına milli gelir ile Katar’dan sonra ikinci sırada gelmektedir.

Serbest piyasa ekonomisinin hakim olduğu Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) ekonomik zenginliği büyük ölçüde Gayri Safi Yurt İçi Hasılasının (GSYİH) yaklaşık yüzde 38’ini oluşturan petrol ve doğal gaz üretimine dayanır. Bu ürünlerin fiyatlarındaki dalgalanma ekonomiye de yansımaktadır. Ülkenin başlıca ihraç ürünleri ham petrol, doğal gaz ve kurutulmuş balık, başlıca ithalat ürünleri makine ve taşıt araçları, kimyasallar ve gıdadır.

Türkiye’nin BAE'ye yönelik ihracatı incelendiğinde, ihracatta yıllar itibarıyla sürekli bir artış trendi dikkat çekmektedir.

Türkiye’nin BAE’ye ihraç ettiği ürünlerin başında, toplam ihracat içindeki yüzde 25 pay ile kıymetli metaller ve kaplamalarından mücevherci eşyası gelmektedir. Ham ve yarı işlenmiş altın (yüzde 18,3), demir/ çelik çubuklar (yüzde 11,1) ve petrol yağları ve bitümenli minerallerden elde edilen yağlar 

(yüzde 12,1) pay ile BAE’nin Türkiye’den ithal ettiği diğer başlıca ürünlerdir. 

Ülkemiz ile BAE arasında 1984 yılında Ekonomik ve Teknik İşbirliği Anlaşması, 1993 yılında Çifte Vergilendirmeyi Önleme Anlaşması yapılmış olup, KİK ülkeleri ile birlikte Serbest Ticaret Anlaşması yapılması yolunda çalışmalar devam etmektedir.

Türkiye’den duş teknesi, küvet çeşitleri, tuvalet taşı, lavabo ithal edecek olan Birleşik Arap Emirlikleri' ndeki firma, tedarikçilerle iletişime geçmek istemektedir. Firmayla aşağıdaki linkten iletişime geçebilirsiniz. 

http://turkishexporter.net/en-US/Leads/325280_purchase-shower-trays-tubs-inquiry-from-united-arab-emirates 

Bu konularda ilginizi çekebilir