Ediboğlu, Shell ülke başkanlığını devrediyor

Shell Türkiye Ülke Başkanı Canan Ediboğlu, 28 yıldır Shell Türkiye'de görev yapıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Shell Türkiye Ülke Başkanı Canan Ediboğlu, görevini devredecek.

Shell Türkiye'den yapılan açıklamada, akaryakıt sektörünün ilk kadın genel müdürü olan Ediboğlu'nun, Türkiye'deki Shell Şirketleri Ülke Başkanlığı'ndan emeklilik nedeniyle ayrılacağı, Ediboğlu'nun 28 yıldır Shell Türkiye'de görev yaptığı belirtildi.

Açıklamada, Ocak 2003'de The Shell Company of Turkey Ltd şirketinin genel müdürlüğüne getirilen, 2006'da Shell & Turcas Petrol A.Ş. ortak girişim şirketinin kurulmasının ardından da Türkiye'deki Shell Şirketleri Ülke Başkanlığı'na atanan Canan Ediboğlu'nun, bu ayın sonu itibariyle Shell şirketindeki görevinden ayrılacağı bildirildi.

Shell Şirketleri Ülke Başkanlığı'nı, 19 yıllık Shell geçmişinde çeşitli yönetici kademelerde görev yapmış olan, Shell Türkiye Perakende Satışlar Müdürlüğü'nden sonra şu anda Shell Kenya Ülke Başkanlığı'nı yürüten Ahmet Erdem'in üstleneceği duyuruldu.

Canan Ediboğlu, konuya ilişkin değerlendirmesinde, Shell'de geçen yılların kendisi için bir kazanç olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

"Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulduğu yıl ülkemize gelen ve o tarihten bu yana 86 yıldır aralıksız bu ülkeye yatırım yapan Shell'de çalıştığım için gurur duyuyorum. Görev yaptığım süre içinde ülkem de, şirketim de büyük değişimler yaşadı. Ülkemin önemli yapısal dönüşümlerden geçtiğine, Türkiye'de petrol piyasasının liberalizasyonuna, uluslararası norm ve standartlara uygun serbest piyasa koşullarının yürürlüğe girmesine tanık oldum. Sektörün yeniden yapılanması çalışmalarına fiilen katıldım. Bunlar benim kişisel tarihim için de çok önemli dönemeçlerdi. Geriye baktığımda Türkiye'ye ve sektöre inancım pekişiyor, ileriye baktığımda ise çok daha büyük başarılar görebildiğim için mutlu oluyorum."