Egeli ihracatçıların seçim maratonu 13 Nisan’da başlıyor

Ege İhracatçı Birlikleri’ndeki genel kurullar, 23 Nisan’da Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği ile başlıyor. Ege’de seçim sürecini tamamlayacak 12 ihracatçı birliği bulunuyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türkiye genelinde 61 ihracatçı birliğine üye 70 bini aşkın ihracatçı Nisan ayında gerçekleştirilecek olağan genel kurul toplantılarında bir araya gelecek, ihracatçı birliklerini 2023 ihracat hedeflerine taşıyacak yeni yönetim ve denetim kurulları için seçim yapacak.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve İhracatçı Birlikleri Kanunu’nun iki dönem kuralı nedeniyle ihracatçı birlikleri yönetim kurullarındaki değişimin bu yıl önceki dönemlere göre daha fazla olması bekleniyor. Ege İhracatçı Birlikleri’nde (EİB) genel kurullara katılma hakkına sahip 5 binin üzerinde ihracatçı firma bulunuyor.

Ege İhracatçı Birlikleri’ndeki genel kurul takvimi ilan edildi. Genel kurulların ikinci toplantı tarihlerinde toplanması bekleniyor. İlan edilen takvime göre genel kurul maratonu, 13 Nisan 2018 Cuma günü Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği ile başlıyor. Sonrasında 12 ihracatçı birliğinin genel kurul toplantıları ilan edilen takvime göre gerçekleştirilecek. Genel kurullar gerekli çoğunluk sağlandığı takdirde birinci toplantılarda, gerekli çoğunluk sağlanamadığı takdirde ikinci toplantılarda yapılacak.

İhracatçılar, Türkiye genelinde 61 ihracatçı birliğinin seçimleri tamamlandıktan sonra Haziran ayında TİM seçimlerinde farklı bir heyecan yaşayacak. İhracatçılar, ilk olarak TİM Genel Kurulu’nda 27 kişiden oluşan TİM Sektörler Konseyini sonrasında TİM Başkanını seçecek.

İhracatçı birliklerinde kadın temsili artacak

Türkiye genelinde gerçekleştirilecek genel kurul toplantıları sonrasında ihracatçı birliklerinde kadın temsilinin artması bekleniyor. TİM’in ihracatçı birlikleri yönetim kurullarında 2, denetim kurullarında ise 1 kadın üyenin temsil edilmesi konusunda tavsiye kararı bulunuyor. Bu tavsiye kararı sonrasında ihracatçı birlikleri yönetim ve denetim kurullarındaki 29 olan kadın sayısının artmasına kesin gözüyle bakılıyor.

EMİB başkanlığı için Bayyurt adaylığını açıkladı

Ege İhracatçı Birlikleri seçim maratonu başlarken 2 milyar dolarlık dış satıma imza atan doğaltaş sektöründe değişim için Bayyurt Şirketler Topluluğu Yönetim Kurulu Başkanı Şener Bayyurt, Ege Maden İhracatçıları Birliği başkanlığına adaylığını açıkladı. Bayyurt, “Rüzgarda savrulmak yerine, ilk defa sektörün gelecekte yapacaklarını planlamak ve gelecekle ilgili stratejiler geliştirmek istiyoruz. Çünkü böylesine büyük bir sektöre büyük projeler yakışır ve biz de büyük projelerimizle hazırız” dedi. Tecrübeli bir yönetim kuruluyla aday olduklarını vurgulayan Bayyurt, “Birliğimizde artık kişilerin değil, projelerin konuşulmasını istiyoruz. Az laf, az şov, çok iş ve katma değer için enerjisi yüksek bir ekiple yola çıktık. Adil temsil esasına göre her bölge ve her iş kolunun temsil edildiği katılımcı yönetimle her şey yeniden başlayacak. Biz aynı işi aynı şekilde yapmak için yönetime talip değiliz. Biz, her şeyi üyelerin lehine sil baştan değiştirmek için yönetime talibiz” diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir