Eğitim-Sen, 'tedavi yardımı' için dava açtı

Sendika, memurun 'eş, ana, baba ve çocuğu için tedavi yardımı'nı kaldıran maddeyi Danıştay'a götürdü

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Türk Eğitim-Sen, 5754 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'un, "657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'ndaki "eş, ana, baba ve çocuk için tedavi yardımı" hükmünü yürürlükten kaldıran maddesinin iptali ve yürütmesinin durdurulması istemiyle Danıştayda dava açtı.

Sendika Genel Başkanı İsmail Koncuk, yaptığı yazılı açıklamada, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 209. maddesindeki "eş, ana, baba ve çocuk için tedavi yardımı"nın, 5754 sayılı Kanun'un 64. maddesi ile yürürlükten kaldırıldığını belirtti. Koncuk, şunları kaydetti:

"Sürekli görevde bulunan memurlarla eşlerinin bakmakla yükümlü oldukları ana, baba ve aile yardımına müstahak çocuklarının, geçici görev, bilgi ve görgülerini artırmak veya staj yapmak üzere yurt dışına gönderilen memurlara verilen tedavi yardımı kurumca karşılanmaktayken bu hususun mevzuattan çıkarılmış olması eğitim çalışanlarını mağdur etmiştir. Türk Eğitim-Sen, bu mağduriyetin giderilmesi için Danıştayda dava açmıştır."