Ekonomistler Lizbon’da buluşuyor

Uluslararası düşünce kuruluşu EBES, 51 ülkeden 628 civarında akademisyen, bankacı ve uzmanı Lizbon’da bir araya getiriyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

Her yıl İstanbul’da ve yurtdışında düzenlediği konferanslarda ekonomi ve finans dünyasının önde gelen temsilcilerini buluşturan Türkiye merkezli EBES (Eurasia Business and Economics Society - Avrasya İşletme ve Ekonomi Birliği), 15. Konferansını 8-10 Ocak 2015 tarihlerinde Lizbon’da düzenliyor. Lizbon Üniversitesi ISCTE-IUL Enstitüsü ev sahipliğinde yapılacak konferansa İstanbul Ekonomik Araştırmalar Derneği (İEAD) de destek veriyor. 3 gün sürecek konferansta; 51 ülkeden 628 akademisyen, bankacı ve uzman 369 adet bildiriyi sunup tartışacak.

Konferansa, dünyanın seçkin üniversitelerinden aralarında dünya çapında ün yapmış ekonomi ve finans profesörleri ile küresel ekonominin önde gelen isimlerinin yanı sıra; Finlandiya ve Polonya gibi ülkelerin merkez bankaları ile Asya Kalkınma Bankası gibi uluslararası ve çeşitli ulusal kuruluşların temsilcileri de katılacak.

Yoğun ilgi

Konferansta teorik konuların yanında küresel ekonominin gündemindeki konular da ele alınacak. Konferansla ilgili bilgi veren EBES'in kurucularından Prof. Dr. Mehmet Hüseyin Bilgin, EBES’in her yıl biri İstanbul’da, ikisi de yurtdışında olmak üzere üç uluslararası konferans düzenlediğini belirterek, EBES konferanslarının uluslararası alanda büyük ilgi gördüğünü ve gerçek bir uluslararası akademik platform haline geldiğini söyledi. EBES konferanslarının önemli bir özelliğinin de yabancı katılım oranının yüksekliği olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Bilgin, “Lizbon Konferansı’nda yabancı katılım oranı yüzde 87 civarında, dolayısıyla EBES Türkiye’nin bilimsel alanda tanıtımına da büyük katkı yapıyor” dedi.

Uluslararası işbirlikleri

Tamamen uluslararası akademik-bilimsel bir kuruluş olan EBES’in uluslararası işbirliklerine çok önem verdiğini belirten Prof. Dr. Mehmet Hüseyin Bilgin; Singapur, Birleşik Arap Birlikleri, Rusya, İtalya, Portekiz, Türkiye, Polonya, Macaristan, Hırvatistan, Sırbistan, Moldova ve Arnavutluk gibi ülkelerdeki bazı üniversiteler ve araştırma kuruluşları ile işbirliği anlaşmaları imzaladıklarını söyledi. 2014 yılında üyelik sistemi başlatan EBES’in hâlihazırda 76 ülkeden 1394 üyesi bulunuyor.