'Ekonomiye odaklanmış bir ortam oluşacak'

Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Akın, sonuç ne olursa olsun referandum sonrasında ekonomiye odaklanmış bir ortam oluşmasını beklediklerini ifade etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Anadolu Ajansı (AA) Finans Masası'na konuk olan Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.


Referandum sonrasında ekonomiye odaklanmış bir ortam oluşmasını beklediklerini söyleyen Akın, "Sonuç ne çıkarsa çıksın. Ben gayet iyi biliyorum ki hükümetimiz 2019 yılı seçim zamanına kadar tamamen ekonomiye odaklanacak ve ekonomik yönden Türkiye'yi yeniden layık olduğu yerlere getirecektir." diye konuştu.

Referandumun sonucundan ziyade sürecin bir an önce bitmesini beklediklerini kaydeden Akın, şirket olarak bu yıl ciddi yatırımlar yapacaklarını ifade etti.

"Evet de olsa hayır da olsa sonuçta referandumdur. Halkın ne dediğini öğrenmek için yapılan bir anayasa referandumudur." diyen Akın, referandum sonucunun, ekonomi açısından her iki halde de daha iyi olacağını vurguladı. Öngörülebilirliğin sadece iş adamları için değil aile için bile çok önemli olduğunun altını çizen Akın, "Şirketler, devletler için de öngörülebilirlik olmadığı zaman istikrarı yakalamak mümkün değil." değerlendirmesinde bulundu.