Elazığ’a balık üretme istasyonu kuruluyor

Gıda,Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Elazığ Su Ürünleri Müdürlüğü tarafından, Keban Baraj Gölü Pertek İskelesi yakınlarında araştırma istasyonu kuruyor.Bu merkezde üretilen balıklar 21 ilin iç sularına bırakılacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Elazığ Su Ürünleri Araştırma İstasyon Müdürü Hakan Akgün, Keban Baraj Gölü Pertek İskelesi yakınlarında yapımı devam eden AR-GE merkezi ve araştırma istasyonunun önümüzdeki ay tamamlanacağını söyledi. 15 kişinin istihdam edileceği istasyonda, üretilecek yerli balıkların, müdürlüklerine bağlı 21 ilin iç sularına bırakılacağını belirten Akgün şöyle dedi:

"2013 yılı içersinde 2 dekarlık bir alan tahsisi gerçekletirdik. Doğu Anadolu Kalkınma İdaresi Başkanlığı'na 720 bin lira bütçeli bir proje sunduk. Bu proje su ürünleri ve AR-GE merkeziydi. Bu proje kapsamında 329 bin lirasını DAP Bölgesi Kalkına İdaresi Başkanlığımız, 370 lirasını ise Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızdan karşılamak kaydıyla 1 Nisan tarihinde başladığımız su ürünleri AR-GE merkezimiz, 7'inci ayın 20'sinde tamamlanmış olacak."

Yapılacak üretimin balıklarla sınırlı olmadığını anlatan Hakan Akgün, "Sadece balık değil kabuklu ürünlerden kerevitin de AR-GE çalışmalarını ve üretim çalışmalarını hedefliyoruz. Ayrıca tıbbi sülüğün de burada üretilmesi çoğaltılması çalışmaları yapılacak" dedi.