Elektrik istihdamı çarpacak

Tekstil, deri, seramik, demir çelik, kimya, plastik, mermer gibi birçok alanda önemli girdi maliyetini oluşturan elektrikteki fiyat artışları nedeniyle sanayiciler, kârsız çalışmak zorunda kaldıklarını belirtti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

Fatma KAYTEZ

İSTANBUL - Sanayicilerin, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK) geçtiğimiz günlerde TETAŞ‘ın elektrik satış fiyatına yüzde 21.8 oranında zammı onaylamasına isyanı sürüyor. Üretimde önemli bir maliyet kalemi olan enerjiye yapılan son zamla iyice zora giren sanayici, satış fiyatına yansıtamadığı bu karardan acilen dönülmezse “Ya işçi çıkaracağız ya da kapımıza kilit vuracağız” uyarısında bulundu.

Tekstil, deri, seramik, demir çelik, kimya, plastik, mermer gibi birçok alanda önemli girdi maliyetini oluşturan elektrikteki fiyat artışları nedeniyle kârsız çalışmak zorunda kaldıklarını belirten sanayiciler, maliyet artışının üretimin durmasına, üretim durmasının da istihdamda düşüşe neden olduğunu vurguladılar. Sanayiciler, hükümete seslenerek ‘zam’ değil ‘indirim’ beklediklerini söylediler.

Haberin ayrıntıları bugünkü DÜNYA Gazetesi'nde