Elektrikli Peugeot ”iOn” pazara girmeye hazırlanıyor

Yüzde 100 elektrikli iOn modeli 2010 yılı sonunda pazara sunulacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Peugeot'nun, yüzde 100 elektrikli ve ''sıfır salınımlı'' iOn modelini 2010 yılı sonunda pazara sunacağı bildirildi.

Peugeot'tan yapılan yazılı açıklamada, iOn'un, özellikle lityum-iyon tipi aküler sayesinde elde edilen performansı ve 130 km'lik menzili bu aracın şehir içi ulaşım ve çevreye saygı konularında ön plana çıkmasını sağlayacağı belirtildi.

Yapılan açıklamada, Frankfurt Otomobil Fuarı'nda dünya prömiyeri ile tanıtılacak olan iOn ile Peugeot'nun, ürün gamına yeni otomobil normlarını dahil ettiği ifade edildi.

Açıklamada, elektrikli araçların öncüsü ve bugün itibariyle 1995 ile 2003 yılları arasında ürettiği 106 ile dünyada en fazla 'sıfır salınımlı' otomobil satmış olan üretici unvanına sahip olan Peugeot'nun, geçmişinden güç alarak yeni elektrikli araçlar pazarının büyük oyuncularından biri olarak kalmayı amaçladığı vurgulandı.

Peugeot'nun 2010 sonundan itibaren iOn ile Avrupa'da yüzde 100 elektrikli yeni bir modeli ticarileştiren ilk markalar arasında yer alacağı dile getirilen açıklamada şunlar kaydedildi:

''Dört kapılı, dört koltuklu, 3,48 m uzunluğunda ve 4,50 m dönüş yarıçaplı bu yüzde 100 elektrikli otomobil, 47 kW (64 bg) azami güç ve 180 Nm tork geliştirecek ve böylece güvenli bir performans sunacak.'

Oldukça yüksek bir menzil mesafesi sunan otomobilin lityum-iyon tipi aküleri 220 voltluk klasik prizde altı saatte tamamen veya hızlı şarj sistemi sayesinde otuz dakikada yüzde 80 oranında şarj olabiliyor. Bu özellikler 'sıfır salınımlı' bu şehir modeline performans ve iç mekan genişliği yönlerinden, içten yanmalı motorlu klasik küçük bir model ile kıyaslanabilir seviyede çok yönlü kullanım özelliği kazandıracak.

iOn, Peugeot'nun farklı şehir içi ulaşım ihtiyaçlarına cevap veren çok sayıda çözüm sunarak, otomobilde yeni normları ürün gamına dahil etme isteğini de simgeliyor. Markanın çevreye saygı ve fosil enerjilere bağımlılığı azaltma stratejisinin kilit noktalarından birini oluşturacak.''

iOn,'un ''Özel İletişim Kutusu'' gibi yenilikçi bir takım hizmetleri de içerdiği, bu kutunun sadece Peugeot'nun Avrupa'da uygulamada lider olduğu kaza sırasında araçların yerinin belirlenmesi ve uygun yardım ekiplerinin gönderilmesini sağlayan acil çağrı hizmetine erişimi değil, aynı zamanda akünün durumunu, kat edilen km'yi, bakım öncesi kalan kilometre gibi verilerin iletilmesine de imkan sağladığı belirtildi.