Elektromed, Başkent Doğalgaz için Gazprom ile görüştü

Başkentgaz Doğalgaz'ın özelleştirilmesi ile ilgili olarak verilen en avantajlı ikinci teklif, 1 milyar 550 milyon dolar ile Elektromed tarafından verildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

ANKARA - Başkent Doğalgaz Dağıtım A.Ş'nin özelleştirilmesi kapsamında en avantajlı ikinci teklifi veren Elektromed A.Ş, Rus doğal gaz şirketi Gazprom ile görüştü.

Elektromed A.Ş'den yapılan açıklamada, Başkentgaz Doğalgaz'ın özelleştirilmesi ile ilgili olarak 14 Mart 2008 tarihinde yapılan ihalede en avantajlı ikinci teklifin 1 milyar 550 milyon dolar ile Elektromed tarafından verildiği belirtildi.

Şartname gereğini yerine getirmek amacıyla şirketin 6 Şubat 2009 tarihinde işlemlere başladığı ifade edilen açıklamada, ihale şartnamesi gereği ilk prosedür olarak kurulacak olan şirkete ortak olma talebinde bulunan yatırımcılarla görüşmeler yapıldığı kaydedildi.

Açıklamada, söz konusu görüşmeler kapsamında Elektromed yetkililerinin 5 Mart 2009 tarihinde Moskova'da Gazprom'un merkezinde Gazpromexport Genel Müdürü ve aynı zamanda Gazprom Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olan Alexander Ivanovich Medvedev ile görüşüldüğü bildirildi.

Gazprom yetkilileriyle yapılan toplantıda, Başkent Doğalgaz'ın özelleştirme ihalesi, teknik ve mali bilgileri ile ilgili sunum yapıldığı, Gazprom ile doğal gaz ve diğer konular ile ilgili görüş alış verişinde bulunulduğu belirtilen açıklamada, ''Türkiye'nin doğal gaz dağıtım ihaleleri ile uzun süredir ilgilenen Gazprom'un'' stratejik hedeflerini değerlendirdikten sonra nasıl hareket edeceğine karar vermesinin beklendiği ifade edildi.

Ankara Büyükşehir Belediyesince 14 Mart 2008'de gerçekleştirilen Başkent Doğalgaz Dağıtım işinin özelleştirilmesi ihalesinde en yüksek teklifi, 1 milyar 610 milyon dolar ile Global Yatırım-Energaz ortaklığı vermişti.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Global Yatırım-Energaz ortaklığının, ihale şartnamesinde belirtilen ek geçici teminatı vermemesi üzerine, 50 milyon dolarlık teminatı nakde çevirmek için harekete geçmiş, ancak İstanbul Beyoğlu 1. Asliye Ticaret Mahkemesi kararı durdurmuştu.