Elektronik Genel Kurul Sistemi'ne ödül

MKK'nın e-GKS projesi Türkiye Bilişim Derneği tarafından "Yenilikçi Uygulama" kategorisinde birincilik ödülüne layık görüldü

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Merkezi Kayıt Kuruluşu'nun (MKK) e-GKS projesi Türkiye Bilişim Derneği tarafından "Yenilikçi Uygulama" kategorisinde birincilik ödülüne layık görüldü. 

MKK'dan yapılan açıklamaya göre, tüm bileşenleri ve yazılımı MKK tarafından tamamlanan ve İstanbul Uluslararası Finans Merkezi Projesinin en önemli eylemlerinden biri olan "e-GKS: Elektronik Genel Kurul" yazılımı TBD'nin düzenlediği Bilişim 2013 - 30. Ulusal Bilişim Kurultayı "TBD Bilişim 2013 Hizmet Ödülü" kapsamında "Yenilikçi Uygulama" kategorisinde birincilik ödülünü kazandı. 

MKK Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Yakup Ergincan, konuya ilişkin değerlendirmesinde,  e-GKS'nin, dünyadaki örneklerinin ötesinde bir uygulama olduğunu ve Türkiye'nin, borsaya kote şirketlerin pay sahiplerine elektronik bir platform üzerinden oy kullanma imkanı sağlayan ilk ülke olarak çığır açtığının uluslararası bir çok haber ve makalede yer aldığını anımsattı. 

Ergincan, şunları kaydetti: 

"Ayrıca e-GKS, Financial Sector Technologies'in (FSTech) 'FSTech Awards' adı altında nisan ayında Londra'da düzenlediği yarışmada 'Best Use Of Online Services (Çevrimiçi Hizmetlerin En İyi Kullanımı' kategorisinde de birincilik ödülünü kazanmıştı. Bu defa da Türkiye Bilişim Derneği'nin üyelerinin oylarıyla e-GKS'ye yeni bir ödül daha verilmiş oldu. Bu birincilik ödülü bizler için çok anlamlı. Bilişim dünyasının e-GKS'nin getirdiği yenilikleri takdir etmesi oldukça önemli. Başta Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Sermaye Piyasası Kurulu, Borsa İstanbul ve Takasbank olmak üzere destek olan ve emeği geçen her paydaşımıza teşekkür ediyoruz. e-GKS'nin şirketlerimizin kurumsal yönetim etkinliğinin, uluslararası alanda kabulünün ve rekabet gücünün artırılmasına katkıda bulunacağına, ortaklar ve şirketler arasında artan bilgi alışverişinin, şeffaflık ve uluslararası mevzuatla uyum gösteren yapısı sayesinde Türkiye'nin küresel çapta yatırımcılar açısından daha cazip hale gelmesine ve İstanbul'un Uluslararası Finans Merkezi projesine önemli bir katkı sağlayacağına inancımızı bir kez daha belirtmek istiyoruz." 

Bu konularda ilginizi çekebilir