Emeklinin gözü bu davada

Milyonlarca emekli gözünü 17 Mart'ta görülecek intibak davasına çevirdi. Türkiye Emekliler Derneği tarafından açılan davada olumlu karar çıkarsa emekli maaşında 50 ila 355 lira arasında artış yaşanacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Milyonlarca emekliye yönelik intibak davalarında sona yaklaşıldı. 2000 yılı ve sonrasında emekli olanlara intibak zammı yapılması için açılan 2 davadan biri, haftaya görülecek. Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) tarafından Ankara İş Mahkemesi'nde açılan intibak davasına 17 Mart'ta devam edilecek. Bu duruşmada kararın çıkması bekleniyor. 

Davanın önceki duruşmasında mahkeme, konuyu bilirkişi incelemesine havale etmişti. Eğer bilirkişi raporuyla ilgili bir terslik olmazsa, mahkemenin kararını açıklayacağına kesin gözüyle bakılıyor.

Daha önce intibak konusunu ombudsmana taşıyan, dava açılması yönünde görüş gelince yargıya başvuran TÜED, sonuçtan umutlu. Emekliler de heyecanlı bir bekleyiş içerisinde. Eğer mahkeme, 2000 yılı ve sonrasında emekli olanlara intibak uygulanması gerektiğine karar verirse, milyonlarca emekliye zam yolu açılacak. Kararın ardından intibak için yasal düzenleme yapılması gerekecek. İntibak düzenlemesi ile emekli maaşlarında 50 ila 355 lira arasında artış yapılması söz konusu olacak.

Bu konularda ilginizi çekebilir