Emekliye ek ikramiye ödemesinde yeni şart

408 bin memur emeklisinin beklediği ek ikramiye ödemeleri için bir yıl içerisinde başvuru yapma zorunluluğu getirildi. Başvuru yapılmazsa geriye dönük hak talep edilemeyecek...

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

30 yıldan fazla hizmet vermiş olan memura ek ikramiye ödenmesi Meclis'ten geçti. Düzenleme hayata geçmek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasını bekliyor.

Ek İkramiye almaya hak kazanan emekliler ise ödemeyi alabilmek için SGK'ya 1 yıl içerisinde dilekçe vermek zorunda olacak.

Geçerli olacak 1 yıllık süre, yasanın onaylanması ve yürürlüğe girmesiyle birlikte başlayacak.

408 bin emekli faydalanacak

Dilekçeyi belirlenen tarihler arasında vermeyen emeklilerin ikramiye alma hakları ortadan kalkacak ve geriye dönük herhangi bir ücret talep edemeyecekler.

Emeklilere 30 yılın üzerinde çalıştıkları yıl kadar belli oranlarda ek ikramiye verileceği açıklanmıştı. Bu ek ikramiyeden 408 bin emeklinin faydalanması bekleniyor.

Ek ikramiye ödemeleri en az 100 lira ve en fazla 7 bin 500 lira olarak hesaplanacak. Gerekli olan ödemelerin yapılması için bazı şartlar var. Hesaplanan yıl kadar yapılacak ödemelerin emeklilere verilmesi için emeklilerin

Ödemeler ne zaman yapılacak?

Yasanın yürürlüğe girmesi ile birlikte dilekçe veren emekliler en geç üç ay içerisinde ek ikramiye ödemelerini alacak. Kararın Resmi Gazete'de yayımlanmasıyla birlikte daha önce idari makamlara açılan konu hakkındaki davalar da düşecek. Davanın düşmesiyle birlikte dava için yapılan masraf da idare tarafından ödenecek. Yani emekliler bu konuda mağdur edilmeyecek.