Emlak Konut, kampanyasını açıkladı

Emlak Konut, 30 farklı projeye için yüzde 20 peşinat ve yüzde 0,7 faiz kampanyası başlattı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Emlak Konut GYO gayrimenkul piyasasındaki bekleme eğilimini kırmak için 30 farklı projede kampanya düzenlediğini duyururken; Genel Müdür Murat Kurum, Emlak Konut'un tahsilat süresini öteleyen kampanyanın şirketin nakit akışına olumsuz etkisi olmayacağını söyledi.

TÜİK verilerine göre, konut satışları Haziran'da bir önceki yıl aynı aya göre yüzde 4, "ipotekli satış" olarak nitelendirilen konut kredili satışlar ise yüzde 10.2 geriledi.

İlk altı aydaki düşüş ise ipotekli satışlarda yüzde 17, toplam satışlarda yüzde 0.7 olarak gerçekleşti.

Emlak Konut'tan KAP'a yapılan açıklamada, "Gelir paylaşımlı projelerimizde satışlar peşin (banka kredisi dahil) ya da kısa vadeli senetlerle yapılmakta. Ancak son dönemde yaşamış olduğumuz gelişmelerden sonra piyasadaki bekleme eğilimini kırmak ve satışları artırmak için ve bu süreçte yüklenicilerimizin nakit akımlarına pozitif katkı yapabilmek için kampanya düzenlenmiştir" denildi.

Buna göre Emlak Konut GYO, 30 farklı projesinde yüzde 20 peşinat, 120 aya kadar vade ve vadeye TÜFE artış uygulaması; ya da yüzde 20 peşinat, 120 aya kadar vade, aylık yüzde 0.7 vade farkı uygulaması ile satış yapacak.

Bu satışlarda peşinat ve ilk 12 aylık taksit tutarından Emlak Konut kendi payını almayarak tahsilatın tamamını yüklenicinin proje hesabına aktaracak.

Onüçüncü aydan sonraki tüm vadeli alacaklar Emlak Konut'a kalacak ve bu vadeli alacaklar yüklenicilerin Emlak Konut'a olan taahhüdünden düşülecek. Bunun maksimum limiti yüklenicilerin Emlak Konut'a taahhüt ettikleri şirket payı toplam gelirinin yüzde 20'si olacak.

Kampanyanın şirketin nakit akışına olumsuz bir etkisi olmayacağını belirten Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, "Aldığımız kampanya kararı tarihte bir ilk. Aylık yüzde 0.70 faiz oranı yılda yüzde 8.4 gibi bir orana denk geliyor. Bu, finans kuruluşlarının bile kısa vadede altından kolay kolay kalkacağı bir oran değil" dedi ve ekledi:
"Kampanyamız şirketimizin nakit akışında olumsuz bir etki yapmayacağı gibi aksine satışları artıracak, sektöre ivme kazandıracak..."

Açıklamaya göre, kampanya 1 Ağustos-31 Ağustos tarihleri arasında geçerli olacak. Kampanyaya Emlak Konut'un yüklenici firmaları toplam 30 projede 15,000 konut ve ticari alanla dahil olacak.