Endeks 35 bin direncinde tutundu

Haftanın son gününe dengeli başlayan İstanbul Menkul Kıymetler Borsası, gün içinde gelen satışları karşıladı 35 bin direncinde tutundu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Haftanın son gününe dengeli başlayan endeks İngiltere ve ABD'nin kredi notunun düşürülmesine yönelik kaygılara rağmen 35 bin direncinde tutunmayı başardı.

Açılışın ardından yükseliş denemeleri yapan Bileşik Endeks en yüksek 35.249 puanı test eden borsa haftayı 293 puan artışla 35.014 puandan kapadı. Ancak yurtdışı piyasadaki temkinli duruş, içerdeki yükselişi bir miktar sınırladı. Günün ilk yarısında 1.15 milyar TL'lik işlem hacmi yaşanan Bileşik Endekste ikinci seansta işlem hacmi bir önceki seansa nazaran kısıtlı kaldı. Gün sonunda toplam 2.13 milyar TL'lik işlem hacmi gerçekleşti.

Yurtdışında kararsız görünüm etkili oldu. Gün içerisinde ABD ve Avrupa borsaları hafif artılı ve eksili işlemler yaşadı.

Yurtdışı gelişmelere odaklanan İMKB, yurtiçinde TCMB tarafından açıklanacak beklenti anketini izleyerek, IMF ile ilgili gelişmeleri takip etti.

Dolar ve faizde yön yatay

Öte yandan dolar gün içinde 1.53-1.54 TL bandını korudu.. Uluslararası piyasada ise euro/dolar 1.3950 seviyesinde yer alıyor. Dolar yurtiçinde 1.5370 TL'den euro 2.1490 TL'den el değiştirdi.

Faiz cephesinde ise yüzde 12 bandında yatay görünüm bugün de devam etti. 2 Şubat 2011 vadeli gösterge tahvil yüzde 12.25 bileşik seviyesinde işlem görürken pazartesine valörlü işlemlere de 12.26 seviyesinden geçildi.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.  Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.