Erdoğan, Mehmet Şimşek ile ilgili olayı ilk kez anlattı

Gaziantep'te konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'i geçmişte Merkez Bankası başkanlığı görevine getirmek istediğini ama dönemin cumhurbaşkanı tarafından olumsuz yanıt aldığını anlattı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep'te toplu açılış töreninde konuştu.

Bir sırrı açıklayacağını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakanlığı döneminde Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'i Merkez Bankası'nın başına getirmek istediğini ancak o dönemin Cumhurbaşkanı'nın buna izin vermediğini söyledi.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

''Anayasa değişikliğine ve Cumhurbaşkanlığı sistemine karşı çıkan gafiller ha bire bir şeyler söylüyorlar ama hep yanlış söylüyor, ne yazık ki yalan söylüyorlar. Türkiye'de CHP'nin dediği gibi rejim değişmiyor. Yargı etkisiz hale getirilmiyor. Demokrasiyi güçlendiriyor. Ülkeyi yönetecek Cumhurbaşkanı'nı seçme yetkisini tüm aracıları çıkartıp doğrudan millete veriyoruz. Yeni sistemin adı Cumhurbaşkanlığı Sistemi veya Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'dir.

"Olur olur bal gibi olur"

Gençler 16 Nisan sizin gününüz sizlere siyasetin yolunu açmayanlar 16 Nisan'da bunu görecekler. Ne diyorlardı çocuklarla bu iş olur mu? Olur olur bal gibi olur. 18 yaşındaki gence seçme hakkını veriyorsun da seçilmeyi niye vermiyorsun? Zor olan seçmektir seçilmek kolaydır. Dünyada bugün 18 yaş seçme ve seçilme yaşıdır. Ben gençlerime inanıyorum. Siz kendinizi 15 Temmuz'da ispat ettiniz.

Gençler, hanımlar, Gaziantep sandıkları patlatıyor muyuz? 16 Nisan akşamı gözüm Gaziantep sonuçlarında olacak ona göre. Allah'ın izniyle 16 Nisan yeniden bir doğuş olacak. İnşallah bu yeni bir dirilişin, ayağa kalkışın işareti olacak. Size güvenmeyenleri, size inanmayanları mahcup edecek bir neticeyi inşallah hep birlikte alacağız.

"Bir sırrı açıklayacağım"

Burada bir sırrı açıklayacağım; Başbakan Yardımcısı Mehmet Bey'i Merkez Bankası'nın başına getirmek istedim o dönemin Cumhurbaşkanı 'Olmaz' dedi. Niye olmaz dedim? Olmaz dedi. Yoksa dedim Mehmet Bey'in hanımını başörtülü zannediyor da onun için mi. Dedim ki Mehmet Bey'in hanımı başörtülü değil Amerikalıdır dedim yok dedi ben istemiyorum. Böyle bir devlet yönetimi olabilir mi. Mehmet Bey'i Merkez Bankası'nın başına getiremedim. Böyle cins hareketlerle bir yere varılmaz. Bunlardan kurtulmak için bu adımı atıyoruz. Sonra Maliye Bakanı yaptım o ayrı bir konu.

Türkiye'nin içinden geçtiği nazik dönemde güçlü bir yönetime ihtiyacı var. Terörle mücadelemizi neticeye ulaştırabilmemiz, bölgedeki mücadelelerden başarıyla çıkabilmemiz, 2023 hedeflerine ulaşabilmemiz için sistemi değiştirmek zorundayız. Aksi takdirde gençlerimize 2052 ve 2071 vizyonları için yol açmamış oluruz."

Bu konularda ilginizi çekebilir