ERGO: Zarar etmedik, karlılığımızı hala sürdürüyoruz

ERGO Grubu CEO'su Allerdissen, Dünyanın hiçbir ülkesinde devlet desteği almadıklarını belirtti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - ERGO Grubu Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Klaus Allerdissen, her şirketin, krizden biraz etkilendiğini belirterek, ''Ama biz karlılığımızı hala sürdürüyoruz. Zarar etmedik. Çünkü; riske girmiyoruz, risklerimizi iyi yönetiyoruz'' dedi.

ERGOİSVİÇRE Sigorta ile ERGOİSVİÇRE Emeklilik ve Hayat'ın yeni reklam kampanyasının tanıtımı amacıyla Ritz Carlton Oteli'nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Allerdissen, ERGOİSVİÇRE Sigorta ile ERGOİSVİÇRE Emeklilik ve Hayat'ın hisselerin tamamının, geçen yıl Kasım ayında Münich Re Grubu'nun sigorta şirketi ERGO tarafından satın alındığını hatırlattı.

Allerdissen, devir alma işlemlerinden sonra, şeffaf bir şirket olmak ve piyasadaki partnerlerini işlerine katma kararı aldıklarını dile getirerek, Türkiye'nin ERGO Grubu için çok önemli bir pazar olduğunu ve önümüzdeki yıllarda ERGO Grubu'nun uluslararası büyümesine en yüksek katkının ERGOİSVİÇRE tarafından sağlanmasının hedeflendiğini söyledi.

ERGO Grubu'nun, 17,7 milyon euroyu aşan prim geliri, 100 milyar euronun üzerinde yatırım, 3,7 milyar euroyu bulan yatırımcı fonu, 30'dan fazla ülkede 31 bini aşkın çalışanı, 21 bin satış temsilcisi ve 40 milyon müşterisi ile hizmet veren bir sigorta grubu olduğunu anlatan Allerdissen, şunları kaydetti:

''Dünyanın hiçbir ülkesinde devlet desteği almadık. Her zaman doğru riskleri seçmeye ve riskleri doğru yönetmeye özen gösterdik. Prim üretimini artırmak için hiçbir zaman kötü riskleri kabul etmedik. Yaşanan bütün zor şartlara rağmen Türkiye dahil yatırımlarımıza devam ediyoruz. Her şirket, krizden biraz etkilenmiştir ama biz karlılığımızı hala sürdürüyoruz. Zarar etmedik. Çünkü riske girmiyoruz, risklerimizi iyi yönetiyoruz.

Türkiye'yi, Avrupa'nın bir parçası olarak görüyoruz. 'Rusya bir Avrupa ülkesi' derken, 'Türkiye değil' demek, çok büyük bir saçmalıktır. Uluslararası faaliyetlerimizin ana amacı, geleceğe yönelik büyümedir. Şu anda dahi, yatırım yapmaya hazırız. Sadece satın alma yönünde değil, şirketlerimizin sermayelerine de yatırım yapıyoruz. Biz, Türkiye'de uzun vadeli planlar yapıyoruz.''

Allerdissen, geçen yıl pazar paylarını artırdıklarını ve hizmetlerinde herhangi bir kesintiye uğramadıklarını belirterek, 2008'in, kendileri için çok başarılı bir yıl olduğunu, 2006 yılında 8 milyon lira olan karlarını, geçen yıl 37 milyon liraya çıkardıklarını ifade etti.

2009 yılının ise zor bir yıl olacağını vurgulayan Allerdissen, kendilerinin, yine başarılı olacağını söyledi.

"Sağlık alanında yeni düzenlemeler yapacağız"

Toplantıda konuşan ERGOİSVİÇRE Sigorta Genel Müdürü Thomas Baron da ERGOİSVİÇRE Sigorta için 2008 yılının, ekonomik değer yaratma açısından en başarılı yıl olduğunu belirtti.

Baron, hem şirket içi verimliliklerini hem de sektöre sundukları ürün ve hizmetlerin verimliliğini artırmayı başardıklarına dikkati çekerek, ''Şirketimizin belkemiği olan acente ağımızı güçlendirmek için yatırımlarımızı daha da artırdık. Bu yatırımlar pazarlamadan bilişime, eğitimden acentelerimizi desteklemek için sağlanan hizmetlere kadar uzanmaktadır. Ayrıca 2009'da sağlık alanında yeni düzenlemeler yapacağız'' şeklinde konuştu.

ERGOİSVİÇRE Emeklilik ve Hayat Genel Müdürü Recep Akkaya da, ERGOİSVİÇRE'nin emeklilik alanındaki lisansını, 2008 yılı sonunda aldığını ve 2009 itibariyle faaliyete başladığını hatırlatarak, geçen yıl 1,2 milyon liralık yeni poliçe katkısının, nisan ayı itibariyle 13,4 milyon lira olarak gerçekleştiğini söyledi.

Akkaya, yakaladıkları büyümenin yüzde 90'ının piyasaya yeni satışa sunulan ürünlerden kaynaklandığına dikkati çekerek, ''ERGOİSVİÇRE, uzun vadeli bir bakış açısına sahiptir ve ERGOİSVİÇRE Sigorta'nın, pazarın bu segmentindeki başarı hikayesini tekrarlamaya hazırdır'' dedi.