Eskişehir'e çikolata fabrikası kuracak

Barry Callebaut, Türkiye’de 12 milyon euro’luk yatırımla çikolata fabrikası kuruyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 
İSTANBUL - Yüksek kaliteli kakao ve çikolata ürünleri üreticisi Barry Callebaut, Eskişehir’de bir çikolata ve kokolin fabrikası kuracağını açıkladı. Yeni tesis, Türkiye çikolata pazarının büyüme potansiyelini değerlendirmek ve bölge pazarındaki fırsatlardan yararlanmak üzere bir temel teşkil edecek.
 
Yatırım toplamı yaklaşık 15 milyon İsviçre Frangı (12 milyon euro / 16 milyon ABD doları) olan yeni fabrikanın başlangıç kapasitesi 15.000 ton olacak ve 50 kişiye iş imkânı sağlayacak. Barry Callebaut’un Türkiye’deki yeni tesisinin 2013 yılının ortalarında açılması planlanıyor. Eskişehir, Barry Callebaut’un mevcut ve potansiyel çikolata müşterilerine de yakın bir konumda bulunmaktadır.
 
Barry Callebaut’un CEO’su Juergen Steinemann, bu gelişme hakkındaki düşüncelerini şu şekilde ifade ediyor: "Türkiye’de yeni ve modern bir çikolata fabrikasının kurulması, hızla büyüyen bölge potansiyelinin kullanılmaya başlanmasında bir başka önemli adım niteliğinde. Bu yatırım, coğrafi varlığımızı ortalamanın üstünde büyüme fırsatları sunan pazarlara doğru genişletmedeki stratejimize uygun bir adım olacak. Yeni üretim tesisi aynı zamanda bölgedeki konumumuzu iyileştirmemize de yardımcı olacak. Barry Callebout’un Doğu Avrupa Bölgesi’nde daha da büyümesi için, Türkiye önemli bir pazar. Şu an yıllık çikolata tüketimi kişi başına 2 kg’dan az, yani oldukça düşük. Ancak bu miktar yılda %7’lik bir oranla, çok hızlı bir şekilde artıyor. Yüksek kaliteli çikolata ve çikolata ürünlerine; bunların yanında teknik hizmetlere ve yeni inovasyonlara artan bir talep de söz konusu."
 
 
Bu konularda ilginizi çekebilir