Eximbank 'Teşvikli Alıcı Kredisi Programı başlattı

İhracatçıların hedef ülkelerde satışlarını arttırmasını kolaylaştırmayı amaçlayan Teşvikli Alıcı Kredisi Programı başladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Ekonomi Bakanlığı'nın desteği ile uygulamaya konan, OECD üyesi ülkelerde verilebilecek en düşük faiz oranı olan Ticari Referans Faiz Oranını (CIRR) içeren Teşvikli Alıcı Kredisi programı başladı. Bu program ile Türk ihracatçıları rakipleri ile eşit şartlarda rekabet ederek hedef ülkelerde satışlarını artırabilecek.

Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım, bugün itibariyle geçerli olan ticari referans faiz oranlarının, 5 yıla kadar vadeli dolar cinsi krediler için yıllık yüzde 2.59, euro krediler için ise yıllık yüzde 0.32 olduğunu belirterek, Almanya'ya yapılan plastik boru makinesi ihracatını finanse ederek ilk uygulamayı yaptıklarını belirtti.

Önümüzdeki dönemde ileri teknoloji ile üretilen yüksek katma değerli makine ihracatını bu program ile destekleneceğinin altını çizen Yıldırım, Türkiye'nin gelişmiş ülkelerdeki ihracat payının artırılmasına, ileri teknoloji ile yüksek katma değerli üretim yapan sektörlerin gelişmesine destek sağlayarak orta gelir tuzağından çıkmasına katkıda bulunmayı hedeflediklerini de ifade etti.

Bu konularda ilginizi çekebilir