Ferrari Scuderia Spider 16M vitrinde

Otomobil, Markalar Şampiyonluk başarısının anısına özel olarak, sınırlı sayıda üretildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - İtalyan lüks spor otomobil üreticisi Ferrari, sınırlı sayıda üreteceği yeni model Scuderia Spider 16M'yi tanıttı.

Ferrari'den yapılan açıklamaya göre Ferrari, 2008 Formula 1. Dünya Şampiyonasında elde ettiği, 16. Markalar Şampiyonluk başarısının anısına özel olarak ve sınırlı sayıda üreteceği yeni model versiyonunu tanıttı. Sadece 499 adet üretilecek olan Ferrari Scuderia Spider 16M, yarışçı nitelikli gövde detaylarının yanı sıra İtalyan üreticinin yeni nesil 510 HP'lik V8 motoruyla da dikkati çekiyor.

315 km/s'lik maksimum hıza erişebilen Ferrari Scuderia Spider 16M, 0-100 km/s hızlanmasını 3,7 saniyede tamamlıyor.

Ferrari Scuderia Spider 16M adını taşıyan yeni model versiyonu, mevcut F430 Spider versiyonlarından farklı olarak arka ızgarasında ve kabin içinde orta konsolun hemen üstünde yer alan 16. Markalar Şampiyonluk logolu plakalar, yeni kabin içi döşeme ve renk seçenekleri, karbon fiber kaplı takla barları ve 16 GB'lik Ferrari iPod Touch ile birlikte kombine edilebilen, yeni nesil müzik sistemiyle görsel olarak farklılaşıyor. Standart F430 Spider versiyonlarına göre 80 kilogram daha hafif bir gövde yapısına sahip olan (1340 kg) Scuderia Spider 16M, orta arka konumlu, yeni nesil V8 motoruyla da sportif yönünü ortaya koyabiliyor.  Ferrari Scuderia Spider 16M, 100 kilometrede ortalama 15,7 litre yakıta ihtiyaç duyuyor.