Filipinler'in Türkiye'den döner talebi

Filipinler’de büyük bir fast food döner restoranı açmayı planlayan firma, Türkiye'den döner kebap eti ithal etmek istiyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Filipinler Pasifik Okyanusu'nun batısındaki coğrafyada konumlanan bir Güneydoğu Asya devletidir. Filipinler 880’inde yerleşim bulunan 7107 ada ve adacıktan oluşmaktadır.

Filipinler, Güney-Doğu Asya’nın gelişme yolundaki ülkeleri arasındadır. Ekonomik politika olarak pazar ekonomisi uygulanmakla birlikte bir kaç sektörde tüketiciyi korumaya yönelik düzenleyici mekanizmalar kullanılmaktadır.

Filipinler genel olarak dış ticaret açığı veren bir ülkedir. Ülkenin sermaye malları, ara malları ve petrolü yurt dışından tedarik etmesi bu duruma neden olmaktadır. Bununla birlikte, 2002 yılından beri, ithalat ve ihracatı artış göstermektedir. Yurt dışında yaşayan işçilerin gönderdikleri dövizlerin artması sonucunda tüketimin artması ve dünyada petrol fiyatlarının ve elektronik ihracat sektöründeki yabancı girdilere olan talebin artması sonucunda ithalat harcamaları artmıştır. Filipin mallarına olan yabancı talebi de devam etmektedir.Elektrik-elektronik sektöründe yapılan ihracat, ülkenin toplam ihracatının üçte-ikisini oluşturmaktadır. Bununla birlikte, bu ürünlere olan dış talep devamlılık arz etmemekte ve bu durumda ülkenin ihracatında dalgalanmalara yol açmaktadır.

Son yıllarda, mal ticaretindeki açık artmaktadır. Filipinler ithalatının önemli bir kısmını ara malları oluşturmaktadır.

DTÖ ve ASEAN üyesi bir ülke olarak Filipinler son 20 yıldır dış ticaretin kolaylaştırılmasına yönelik, tarifeler ve tarife dışı engellerini azaltmaya gitmektedir. Filipinler’in ihracatı ve ithalatı yıllar itibarıyla artan bir seyir göstermektedir.

Filipinler’de büyük bir fast food döner restoranı açmayı planlayan firma, Türkiye'den döner kebap eti ithal etmek istemektedir. Firmayla aşağıdaki linkten iletişime geçebilirsiniz.

http://turkishexporter.net/en-US/Leads/325129_philippines-request-to-buy-meat-doner-kebab

Bu konularda ilginizi çekebilir