Finansal tabloların sunuluşuna ilişkin tebliğ RG'de

Tablolarının önceki dönem ve diğer işletmelerin finansal tablolarıyla karşılaştırılmasına olanak verecek temel unsurlar belirlendi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Türkiye Muhasebe Standartları Kurulunun "Finansal Tabloların" sunuluşuna ilişkin tebliği, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Söz konusu tebliğde, işletmenin genel amaçlı finansal tablolarının önceki dönemin finansal tablolarıyla ve diğer işletmelerin finansal tablolarıyla karşılaştırılmasına olanak verecek biçimde sunulması için gerekli olan temel unsurlar yer alıyor.

Tebliğde yer alan standart, bu amaca yönelik genel kuralları, yapıyla ilgili açıklamaları ve içerikle ilgili asgari koşulları ortaya koyuyor.

Tebliğ ve tebliğ ekinde yer alan standart, 31 Aralık 2008 tarihinden sonra başlayan hesap dönemlerinde uygulanmak üzere yürürlüğe girdi.

Ancak isteyen işletmeler söz konusu standardı 1 Ocak 2009 öncesinde başlayan hesap dönemlerine ilişkin finansal tablolarında uygulayabilecekler.

Finansal Tabloları Sunuluşuna ilişkin Türkiye Muhasebe Standardı (TMS 1) Hakkında Tebliğ ile Tebliğ ekinde yer alan söz konusu standardın uygulanmasıyla, konuya ilişkin 2005 yılında yayımlanan tebliğ ve tebliğ ekinde yer alan standart yürürlükten kaldırılacak.