Finansın önde gelenleri Varşova'da buluşacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 
İSTANBUL - Her yıl ekonomi ve finans biliminin önde gelen temsilcilerini bir araya getiren Avrasya Ekonomi ve İşletme Birliği (EBES) ile İstanbul Ekonomik Araştırmalar Derneği tarafından düzenlenen konferansların üçüncüsü Varşova'da gerçekleştirilecek.
 
Yapılan açıklamaya göre, EBES'in 1 ile 3 Kasım tarihleri arasında Polonya'nın başkenti Varşova'da yapılacağı konferansta, Avrupa'nın son durumu, ABD seçimleri, Türkiye-Suriye gerilimi başta olmak üzere dünya ekonomisini yakından ilgilendiren pek çok konu tartışılacak. Konferansta, teorik konuların yanı sıra Avrupa ekonomisinin son durumu ve dünya ekonomisinin gündemindeki konular da ele alınacak.
 
Konferansın açılışını Varşova Büyükelçisi ve eski YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan yapacak. Konferansa, TCMB Başkan Yardımcısı Prof. Turalay Kenç ve çeşitli ülkelerin merkez bankaları ile IMF gibi uluslararası kuruluşlardan uzmanlar da katılacak.
 
Türkiye dahil 42 ülkeden, aralarında dünya çapında ün yapmış ekonomi ve finans profesörlerinin de bulunduğu 350 civarında akademisyen, uzman ve bürokrat, 3 gün boyunca 200'e yakın bilimsel makaleyi sunup tartışacak. Konferansta sunulacak makaleler ve çıkacak sonucun geleceğin ekonomik düzenine yönelik arayışlar için önemli bir adım oluşturacağı bekleniliyor.
 
EBES'in başarısı
EBES'in kurucularından İstanbul Medeniyet Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Hüseyin Bilgin, konferansa katılmak için başvuranların ancak yarısını kabul edebildiklerini belirterek, ''EBES olarak her yıl biri Türkiye'de, iki tanesi de yurt dışında olmak üzere üç uluslararası konferans düzenliyoruz. Bu konferanslarda ekonomi ve finans dünyasının seçkin isimleri bir araya geliyor. Konferanslarımıza olan uluslararası ilgi, EBES konferanslarının gerçek bir uluslararası akademik platform haline geldiğini gösteriyor'' ifadelerini kullandı.
EBES konferanslarına yurt dışından katılımın çok fazla olduğunu anlatan Prof. Dr. Bilgin, Türkiye'den ise katılımın yüzde 15'ler civarında olduğunu belirtti.
Bilgin, EBES konferanslarının uluslararası akademik çevrelerde çok ilgi gördüğünü ve oldukça prestijli bir hale geldiğini vurgulayarak, ''Yüksek katılımlı ve saygın bu konferanslar, Türkiye'nin bilimsel alanda tanıtımı için de çok büyük bir katkı sağlıyor'' dedi.
Uluslararası konferanslar düzenlemenin yanında, EBES, Eurasian Economic Review ve Eurasian Business Review adlarıyla İngilizce iki bilimsel ve akademik dergi de çıkarıyor.