Fındığı Paris'te tanıttılar

Fındık Tanıtım Grubu, 1-3 Aralık'ta Paris'te düzenlenen Food Ingredients Europe (FI) Fuarı'na katılarak Türk fındığını en iyi şekilde tanıttı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

Fındık Tanıtım Grubu'nun (FTG), Türk fındığının bilinirliğinin artırılması ve fındığın katkı maddesi olarak yer aldığı ürünlerdeki kullanımını teşvik etmek amacıyla yürütülen faaliyetlerini hız kesmeden devam ediyor. İlki 1986 yılında gerçekleştirilen fuara yaklaşık bin 400 firma iştirak ederken, söz konusu fuar yaklaşık 25 bin kişi tarafından ziyaret edildi. FTG standında, fındığın doğrudan çerez olarak tüketimini yaygınlaştırmak amacıyla ziyaretçilere 20 gramlık ambalajlarda kavrulmuş fındık ikram edilmesinin yanı sıra Türk fındığının üretiminden nihai ürüne girene kadar geçirdiği süreci anlatan İngilizce seslendirilmiş tanıtım filmi gösterildi. Ürünlerinde fındık kullanan veya kullanma potansiyeli bulunan imalatçı firmaların temsilcilerine ürün portföylerine göre kullanabilecekleri fındık formlarından numuneler verilirken, ikili görüşmeler yoluyla fındık talepleri ve iletişim bilgileri alınarak fındık hakkındaki çeşitli soruları da cevaplandırıldı. 

Rus ambargosu fındığa yok 

Tanıtım faaliyetleri kapsamında FTG'nin, 1-3 Aralık'ta Paris'te düzenlenen Food Ingredients Europe (FI) Fuarı'na katılarak Türk fındığını en iyi şekilde tanıttığını vurgulayan FTG Başkanı Edip Sevinç, Türkiye Rusya gerginliğinin fındık piyasasına etkilerine de değinerek, "Bilindiği gibi, Rusya Türk fındığını yasak ve ambargo listesine koymadı, koyamaz da. Çünkü Türkiye dikkate alınmadan fındık ile ilgili hiçbir planlama, hiçbir ülke tarafından yapılamaz. Ancak, Rusya zaten yaşadığı ağır ekonomik kriz nedeniyle fındık tüketiminde ciddi düşüşler yaşayan bir ülkedir. Bunu yanında, ucuz olması nedeniyle Azerbaycan ve Gürcistan piyasasından da kısmen tedarikte bulunmaktadır. Rusya'nın Türkiye'den fındık ithalatı zaten yıllık 4 bin ton iç fındık düzeyine kadar gerilmişti. Bu rakam 250 bin tonluk Türkiye iç fındık ihracatında önemli bir ağırlık taşımamaktadır. Özetle; Rusya'ya fındık ihracatımızın daha da gerilemesi sektörümüzü etkilemeyecektir" diye konuştu. 

Bu konularda ilginizi çekebilir