Ford Otosan 5 bininci Cargo'yu hattından indirdi

Şirket, Yunanistan pazarı için ihraç edeceği 5 bininci Cargo'yu geçtiğimiz günlerde hattan indirildiğini açıkladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Ford Otosan'dan yapılan açıklamada, şirket'ın, ihraç edeceği 5 bininci Cargo'yu üretim hattından indirdiği bildirildi.

Yapılan yazılı açıklamada, firmanın kamyon sınıfında küresel pazara adım attığı 2004 yılından bu yana ihraç ettiği 5 bininci Cargo kamyonun, Yunanistan pazarı için geçtiğimiz günlerde hattan indirildiği kaydedildi.

Cargo kamyonların üretiminin, firma tarafından, 2004 yılına dek yoğunlukla iç pazara yönelik olarak gerçekleştirildiği aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Ancak, sağlamlık, verimlilik ve servis açısından dış pazarlarda giderek daha fazla tercih edilen Cargo kamyonlar, 2004 ve sonrasında Ford Otosan'ın ihracatında ön plana çıkmaya başladı. Ford Otosan, 2008'de de bu artış trendini devam ettirerek yıl sonu itibari ile 4 bin adet Cargo ihracatı yapmayı planlıyor."

Ford Otosan Genel Müdürü Michael Flewitt, konuya ilişkin değerlendirmesinde, 2004 yılında başladıkları kamyon ihracatında 2008 yılına kadar geçen 4 yıllık süreyi hazırlık dönemi olarak geçirdiklerini belirtti.

Flewitt, ilk 5 bin kamyonun ihracatına 4 senede ulaştıklarını ancak, bu zaman zarfında, gelişmekte olan komşu ülkelerde kamyon satış ve servis ağlarını güçlendirdiklerini, hazırlıklarını tamamladıklarını ifade ederek, 4 yılda ulaştıkları ihracat adedine 1 yıl içerisinde ulaşmayı; 2009'da 10 bininci ihracat kamyonlarını hattan indirmeyi hedeflediklerini kaydetti.