Ford Otosan hidrojen ve yakıt pilli araçlarını tanıttı

Şirket, teknolojik yeni araçlarını TÜBİTAK MAM işbirliği ile geliştirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

KOCAELİ - Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu Marmara Araştırma Merkezi (TÜBİTAK MAM) Enerji Enstitüsü ile Ford Otosan'ın birlikte tamamladığı hibrid hafif ticari araç prototipi "Ford Transit" ile sıkıştırılmış hidrojen ile çalışan yakıt pilli "Ford Focus" tanıtıldı

Enerji Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Mustafa Tırıs, TÜBİTAK MAM'da düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, birkaç aydır otomotiv sektöründe sürekli kötü haberler duyduklarını, böyle bir dönemde bu tür projeleri açıklamalarının çok önemli ve anlamlı olduğunu söyledi.

Enstitü olarak başta Hibrid Elektrikli Araçlar olmak üzere, araç teknolojilerini ilgilendiren çeşitli alanlarla otomotiv sektörü ile birlikte yürüttükleri Ar-Ge projeleri olduğunu ifade eden Tırıs, bu çerçevede gerek komponent, gerekse sistem geliştirme anlamında birçok yenilikçi ürüne imza attıklarını vurguladı.

Hibrid elektrikli araçların standart bir araçta bulunan içten yanmalı motor ile birlikte bir elektrik motorunun da aracın çekişi için kullanıldığı araçlar olduğunu söyleyen Tırıs, bu tür araçların hem egsoz emisyonu hem de yakıt tüketimi açısından büyük avantajlar sağladığını bildirdi.

Tırıs, "Ford'un yakıt pilli araçlarla ilgili ortak çalışma için Ford Otosan'ı seçmesi Türkiye için çok önemli" dedi.