”Ford Otosan olarak liderliğimizi koruyacağız”

Koç Holding Otomotiv Grup Başkanı Durak, son 6 yıldır pazar lideri konumunda olduğunu belirtti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BALIKESİR - Koç Holding Otomotiv Grup Başkanı Turgay Durak, son 6 yıldır pazar lideri konumundaki Ford Otosan'ın, liderliğini bu yılda koruyacağını söyledi.

Durak, Ford Otosan Balıkesir yetkilisi satıcı Akoto A.Ş'nin İzmir karayolundaki yeni tesisinin açılış töreninde yaptığı konuşmada, Koç Grubu bünyesindeki Ford Otosan'ın, son 7 yıldaki üretim ve ihracat atılımları, iç piyasadaki satış başarısı, 4 milyar dolara yaklaşan ihracatıyla otomotiv sektöründe ön sıralarda yer aldığını belirtti.

Ford Otosan'ın başarısında, iç piyasadaki birinciliğinin önemli payı olduğuna dikkati çeken Durak, "Pazar payımızı 2000'den itibaren her yıl artırarak yüzde 16 seviyesine ulaştık. Ford Otosan son 6 yıldır pazar lideri. Bu yıl da liderliğimizi koruyacağız" dedi. Durak, Avrupa'ya 220 bin adet Transit Connect ve Transit modeli ihraç ettiklerini kaydederek, üst üste 7. yıl pazarda en çok satan marka başarısına ulaşmada bayilerinin büyük payı bulunduğunu ifade etti.

Bu arada, Ford Otosan'ın Ekim ayında tanıtımını yaptığı yeni "Ford Fiesta" açılışa katılanların ilgi odağı oldu. Törene, Balıkesir Valisi Selahattin Hatipoğlu ve Belediye Başkanı Sabri Uğur da katıldı.