G-20 Zirvesi yarın başlıyor

Dünyanın dört bir yanından maliye bakanları, merkez bankalarının başkanları, uluslararası ekonomi çalışması için Almanya'nın Baden Baden kentinde toplanacak. Zirvede Türkiye'yi Başbakan Yardımcısı Şimşek temsil edecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Yarın başlayacak G-20 zirvesi için dünyanın gözü Almanya'nın Baden-Baden kentine çevrildi.

Dünya halkının yüzde 64'ünün, dünya ekonomisin ise yüzde 80'inin temsil edildiği zirveye Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi, Uluslararası Para Fonu Başkanı Christine Lagarde, World Bank Group Başkanı Jim Yong Kim gibi çok sayıda ekonomi dünyasın tanınmış simalarının katılması bekleniyor. Ayrıca zirveye katılan ülkeler Amerika, Rusya, Türkiye, Almanya, Fransa, İtalya, İngiltere, Kanada, Japonya, Çin, İsviçre, Suudi Arabistan, Meksika, Endonezya, Hindistan, Brezilya, Arjantin, Avustralya, Güney Afrika, Kore ve AB temsilcilerinden oluşuyor.

Çok sayıda yatırımcıyla görüşülecek

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Almanya'nın Baden-Baden kentindeki G20 toplantılarında Türkiye'yi temsil edecek. G20 toplantıları için beraberindeki heyetle bugün Almanya'ya giden Şimşek, çeşitli panellere konuşmacı olarak katılacak ve çok sayıda yatırımcı grubuyla görüşecek.

"Artan korumacılığa karşı net bir duruş sergilenmesi" mesajının verileceği toplantılarda, finans alanında ekonomik esnekliği güçlendirmek, dijitalleşmeyi şekillendirmek ve Afrika'ya yatırımı teşvik etmek gibi konular ele alınacak.

700'e yakın basın mensubu izleyecek

Beş kıtadan 65 delegasyonun iki bine yakın üyesiyle, 700 civarında basın mensubu  da zirveye katılacak. Baden Baden kentinde binden fazla polis ve özel güvenlik personeli şimdiden zirve için önlemlerini almaya başladı.

Zirvenin yapılacağı 'Kurhaus' binasın etrafı iki gün önceden polis tarafından ablukaya alındı. Kurhaus bahçesinde zirveye katılan ülkelerin bayrakları bugün göndere çekildi. Kent'te cadde üzerinde rögar kapakları güvenlik nedeniyle mühürlendi. Kurhaus kat garajı zirveye katılan delegasyonlara açık olup halka kapatıldı. Garaj, oteller, toplantı salonları, kentin önemli caddeleri polisler tarafından denetime başlandı. Polis kentte halk sakinlerin kimliksiz dolaşmamalarını istedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir