Garanti, Esnaf Destek Kredisi'nde faiz indirdi

KOBİ'ler, 9 bin liraya kadar kullanacakları 12 ay vadeli kredi için yüzde 0,99 faiz oranından yararlanacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Garanti Bankası, "Esnaf Destek Paketi" kapsamında sunduğu Esnaf Destek Kredisi'nin faiz oranını indirdi.

Garanti Bankası'ndan yapılan açıklamada, bugüne kadar 12 bini aşkın KOBİ'nin faydalandığı Esnaf Destek Kredisi'nden KOBİ'lerin, 9 bin liraya kadar kullanacakları 12 ay vadeli kredi için yüzde 0,99 faiz oranından yararlanacağı, aynı faiz oranının, "POS'tan Kredi" kullananlar için de 15 Ekim'e kadar geçerli olacağı belirtildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Nafiz Karadere, şunları ifade etti:

"Türkiye'nin kalkınmasının üretimle sağlanacağı inancıyla, esnaf ve sanatkarların finansman ihtiyacını karşılayarak, güçlenmelerine destek vermek için, 1 yıl önce Esnaf Destek Paketi'ni hizmete sunduk.

Ramazanla birlikte yaklaşan bayram dönemi ve okulların açılmasıyla birlikte, müşterilerimizin artan ihtiyaçlarını ve işletme giderlerini finanse edebilmeleri için, faizlerimizi yüzde 0,99 gibi oldukça cazip bir orana indirdik. Garanti Bankası olarak tüm KOBİ müşterilerimize olduğu gibi esnaf müşterilerimize de desteğimiz artarak sürecek."

Açıklamada, Garanti Bankası'na ait POS cihazı, şirket kredi kartı, çek karnesi gibi ürünleri kullanan esnaf ve sanatkarların, Esnaf Destek Kredisi'ni daha düşük faizlerle alabildiğine dikkati çekilerek, paket kapsamında kredi kullananların, sigorta ürünlerinde yüzde 20'ye varan indirim avantajından yararlanabildiği bildirildi.

POS sahibi müşteriler için indirimli komisyon oranlarının da sunulduğu belirtilen açıklamada, KOBİ'lerin, Hazır Hesap sayesinde hesaplarında nakit bulunmasa da çek ve faturalarını ödeyebildikleri ve nakit avans çekebildikleri kaydedildi.