Gazeteciliği bıraktı, ıslak mendilde sektörünün büyük şirketi oldu

15 yıl gazetecilik yaptıktan sonra ıslak mendil fabrikası kuran Eylem Ekin, şirketi daha da büyütmeyi ve çalışanları da şirkete ortak etmeyi hedefliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KEZBAN KARABOĞA 

İZMİR - Eylem Ekin, İzmir’in köklü gazetelerinden Yeni Asır’da 15 yıl çalıştıktan sonra, 2.5 milyon dolar yatırımla ıslak mendil fabrikası kurdu. Şirketinin ismini ‘Bilen Biri’ koyan Ekin, Urla’da 1 makineyle başladığı üretimi Alsancak’a taşıdı ve bugün 52 makineyle üretim yapıyor. Şirketin cirosu 7 milyon lira. Sektörünün büyüklerinden biri. Entegre üretim yapıyor. Onur Air Havayolları’nın tekli ıslak mendillerini, Atlas Havayolları’nın tuz-karabiberlerini de ürettiklerini belirten Bilenbiri Ambalaj Yönetim Kurulu Başkanı Eylem Ekin, “Dünyadaki büyük hava, tren-deniz yolu şirketlerine girmeye çalışıyoruz. Türkiye’de pek çok büyük şirketle çalışıyoruz. İsrail, İngiltere ve Almanya’ya ihracat yapıyoruz. Rusya sırada, ayrıca şu anda ABD pazarı için Ar-Ge çalışıyoruz” dedi. New York’ta bir pizza zincirinin ıslak mendil ve ikram setlerini yapacaklarını anlatan Ekin, “Yılsonuna kadar ABD pazarına girmiş oluruz” dedi. Bu yıl 7.5 milyon lira ciro hedeflediklerini belirten Ekin, “Bu, İzmir’de kendi sektöründeki en büyük cirodur” diye konuştu. Cirolarının yüzde 10’unun ihracattan geldiğini belirten Ekin, “Bunu yüzde 50’ye çıkarmak istiyoruz” ifadelerini kullandı. 

Damla sakızlı ıslak mendil... 

Türkiye’de eve paket servis söyleme kültürünün yeni yeni geliştiğini, dışarda yemek yeme alışkanlığının yeni yeni yaygınlaştığını anlatan Eylem Ekin, “Bu işin ufku tüketim adedi olarak çok açık. Islak mendilde kokuyu, bir erkek parfümü olan Davidoff Cool Water’u 10 yıl önce THY kullanmış. Şu anda daha natürel kokular ilgi çekiyor. Örneğin biz Bodrum mandalinalı ıslak mendil yapıyoruz. Damla sakızlı çalışıyoruz. Pek çok ürün deniyoruz” dedi.

'Çalışanlarımı şirkete ortak edeceğim'

‘Bilenbiri’nin Türkiye’de örnek bir işletme olmasını istediğini anlatan Eylem Ekin, “Burası sektörünün en büyük şirketlerinden biri olsun istiyorum. İşimiz biraz daha büyüyünce çalışanları da şirkete ortak etmeyi düşünüyorum çünkü bir süre sonra işinizin kalitesi, çalışanlarınızın ne kadar mutlu çalıştığı ile ilgili, sadece para vererek hiçbir yere varamıyorsunuz” diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir