GE Energy, Suudi Arabistan'da sözleşme imzaladı

İmzalanan 1 milyar dolarlık sözleşme ile 30'dan fazla Frame 7EA gaz türbini tedarik edilecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

İSTANBUL - GE Energy Suudi Arabistan'daki yeni enerji santrali için yaklaşık 1 milyar dolarlık sözleşme imzaladı.

GE'den yapılan yazılı açıklamada, Suudi Elektrik Şirketi'nin (SEC) Riyad Enerji Santrali (PP10) için 30'dan fazla Frame 7EA gaz türbini tedarik etmek üzere yaklaşık 1 milyar dolarlık sözleşme imzaladığı belirtildi.

Açıklamada, bu birimlerle birlikte Krallık'ta kullanılan GE Frame 7EA gaz türbinlerinin sayısının 200'ü aştığı, GE'nin Suudi Elektrik Şirketi (SEC) enerji santralleri için yaptığı sözleşmelerin en yenisi olan bu projenin, bölgenin dinamik ekonomik büyümesi ve nüfus artışı karşısında ihtiyaç duyulan enerjinin 2000 megavatını sağlayacağı ifade edildi.

PP10 projesinin yaz aylarında yaşanan enerji kesintilerinin hedef alındığı dile getirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Tamamlandığında SEC'in enerji kapasitesini yüzde 20 yükselterek, SEC'in müşterilerine enerji ulaştırmadaki güvenilirliğini artıracak. PP10, Suudi Elektrik Şirketi'nin şu an toplam 10 bin megavat enerji üreten Riyad sahasında yapılacak en son genişletme projesi. Bu proje ile GE'nin Suudi Elektrik Şirketi (SEC)'den son üç yılda aldığı siparişler yaklaşık 2,5 milyar dolara yükseldi. Son beş yılda GE, SEC projeleri için 115 gaz türbini siparişi aldı."