Gedikli: Ekonomiden güzel haberler geliyor

Bugün açıklanan sanayi ciro endeksini değerlendiren Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gedikli, “Sanayi çarklarının hızla dönmeye başlaması, büyüme ve ihracat rakamlarının 2017 yıllık büyüme rakamını yüzde 5 - 5,5 sağlayabilir” dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Bülent Gedikli, sanayi çarklarının hızla dönmeye başlaması, büyüme ve ihracat rakamlarının 2017 yıllık büyüme rakamını yüzde 5-5,55'e ulaştırabileceğini söyledi.

Gedikli, Twitter üzerinden yaptığı değerlendirmede, "Ekonomiden güzel haberler geliyor. Sanayi ciro endeksi bir önceki aya göre yüzde 2,2 arttı. Bir önceki yılın aynı ayına göre ise yüzde 29,5 arttı. Sanayi çarklarının hızla dönmeye başlaması, büyüme ve ihracat rakamlarının 2017 yıllık büyüme rakamını yüzde 5-5,55 sağlayabilir" dedi.

Gedikli şöyle devam etti:

"Kapasite kullanım oranı yüzde 80’e yaklaşmış olması yeni yatırımlara yönelmenin zamanının geldiğini gösteriyor. Sanayicimiz için olumlu bir süreç güçlenerek devam edecek. Yatırım, ihracat odaklı büyüme modelimiz ve sanayicilerimiz ekonominin göz bebeği. Enflasyon ve faiz rakamlarının aşağı yönlü trend izlediği bir döneme giriyoruz. Kurların da istikrar kazandığı bir dönem aynı zamanda. Yatırım iklimi iyileşti, ekonomik güven endeksinin 100’ü aşmış olması hem üretici, hem tüketici açısından olumlu ortama işaret ediyor."