Global Yatırım Holding, ilk çeyrekte 18.6 milyon lira zarar etti

Türk Lirasının 2009’un ilk çeyreğinde değer kaybetmeye devam etmesi nedeni ile şirket dönemi 18.6 milyon TL net konsolide zarar ile kapattı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Global Yatırım Holding’in 2009’un ilk çeyreğinde gelirini 78.5 milyon liraya çıkarmasına karşın, TL’nin değer kaybı karşısında 18.6 milyon lira zarar ettiği açıklandı.

Holding’in, İMKB’ye gönderdiği mali tablolarında, global krizin etkilerinde henüz tam anlamıyla bir iyileşme görülmemesi ve belirsizliğin kısmen devam etmesine rağmen, gelirlerini bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 32 arttırarak 78.5 milyon liraya ulaştığı bildirildi. Ancak Türk Lirasının 2009’un ilk çeyreğinde değer kaybetmeye devam etmesi nedeni ile şirket dönemi 18.6 milyon TL net konsolide zarar ile kapattığı bilgisi verildi.

Global Yatırım Holding’den yapılan açıklamada, 2009 yılının ilk 3 aylık döneminde toplam kur farkı zararı 21.1 milyon lira olarak gerçekleşirken, bu tutarın tamamına yakınının uzun vadeli proje kredilerinden kaynaklanan realize olmamış ve nakit çıkışı gerektirmeyen kaydi zararlardan oluştuğu açıklandı.

Açıklamada, şirketin brüt operasyon gelirlerinin yüzde 85’inin enerji bölümü, yüzde 6’sının liman işletmeleri bölümü, yüzde 9’unun ise holding ve finans bölümleri ile diğer faaliyet gelirlerinden oluştuğu belirtildi. Holding açıklamasında, 2008 yılında global krizin tepe noktasına ulaştığı ve 2009’un ilk çeyreğinin sonları ve özellikle ikinci çeyreğin başında krizin etkilerinde bir düzelme görüldüğü vurgulanarak, bu doğrultuda yatırımların özellikle termik enerji ve limanlar konusunda hızlandırılması kararı alındığı belirtildi.