Görevde yükselme için "6 ay şartı"

SGK'da görevde yükselme için "6 ay şartı" getirildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Sosyal Güvenlik Kurumu'nda (SGK) görevde yükselme suretiyle şube müdürü, sosyal güvenlik merkezi müdürü ile müdür yardımcısı, uzman ve şef olarak atanabilmek için aranan hizmet süresinin en az 6 ayının, kurumda geçirilmiş olması şartı getirildi. 

"Sosyal Güvenlik Kurumu Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliliği Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik", Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı. 

Buna göre, SGK'da görevde yükselmeye tabi kadrolar arasında "çözümleyici", unvan değişikliği yapılabilecek kadrolar arasına ise "aktüer, grafiker, matematikçi" eklendi. 

Görevde yükselme suretiyle şube müdürü, sosyal güvenlik merkezi müdürü ve müdür yardımcısı, uzman, şef ve çözümleyici kadrolarına başvurabilmek için aranan hizmet süresinin en az 6 ayının SGK'da geçirilmiş olması şartı getirildi. Memur ile veri hazırlama ve kontrol işletmeni kadrosu için de kurumda en az 6 ay çalışılmış olması istendi. 

Şube müdürü, sosyal güvenlik merkezi müdürü ile uzmanlık için başvurabilecek kadrolar arasına "grafiker ve biyolog", sosyal güvenlik merkezi müdür yardımcılığı için başvurabilecekler arasına "grafiker, biyolog ve aktüer", şef kadrosu için başvurabilecekler arasına da "grafiker" unvanları eklendi. 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir
SGK